Alžir - Srbija (sreda, 19:15h)

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu od 19:15h igra protiv Alžira prvu od tri pripremne utakmice pred SP 2010.

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2010.

23:46

Default images

Alžir će biti učesnik predstojećeg Mundijala, a u Južnu Afriku se plasirao eliminisavši u direktnom duelu trostrukog uzastopnog šampiona Afrike Egipat. Meč Alžir – Srbija odigraće se na stadionu ’5. juli’ kapaciteta 66.000 gledalaca. Osim Nemanje Vidića svi standardni reprezentativci su otputovali na sever ’crnog kontinenta’.

„Alžir će biti prava provera. Skoro svi igrači su prošli francusku školu. To su čvrsti momci, biće dobra utakmica pred punim stadionom. Imaćemo sve uslove da budemo na nivou kakav očekujemo", zaključio je selektor Radomir Antić pred put u Alžir.



Milan Jovanović, budući igrač Liverpula, biće jedna od glavnih uzdanica selektora Antića na šampionatu u JA.

Reprezentacija Srbije:

Golmani:
Vladimir Stojković (Vigan), Željko Brkić (Vojvodina).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Aleksandar Kolarov (Lacio), Ivica Dragutinović (Sevilja).

Sredina: Dejan Stanković (Inter), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Gojko Kačar (Herta), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Boško Janković (Đenoa), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Keln), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Standard Lijež).

Napad: Nikola Žigić (Valensija), Danko Lazović (PSV Ajndhoven), Marko Pantelić (Ajaks), Dejan Lekić (Crvena zvezda).

Reprezentacija Srbije završne pripreme za Svetsko prvenstvo odradiće u Austriji gde će odigrati  dve utakmice. Dogovoreno je da protivnici budu reprezentacije Novog Zelanda i Poljske. Plan priprema predviđa i treću prijateljsku utakmicu.

Za sada, zna se da će ona biti odigrana u subotu, 5. juna, u Beogradu, kao završni, slavljenički čin ispraćaja reprezentativaca Srbije na Mundijal.

Srbija će se na Svetskom Prvenstvu takmičiti u grupi D, zajedno sa selekcijama Gane, Nemačke i Australije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: