Zagreb bolji od FMP-a u Železniku

Košarkaši FMP-a izgubili su od Zagreba 74:63 (24:15, 20:10, 12:21, 18:17) i propustili šansu da se kolo pre kraja plasiraju u četvrtfinale Evročelendža.

Izvor: B92

Utorak, 02.03.2010.

20:10

Default images

Igrači Zagreba su fenomenalno odigrali u prvom poluvremenu kada su stekli 19 poena prednosti koju su, i pored nešto bolje igre ’pantera’ u nastavku, uspeli da sačuvaju i zabeleže treću pobedu u grupi J. Krunoslav Simon dominirao je u Železniku sa 23 poena, šest asistencije i četiri skoka. Najbolji u domaćem timu bio je Radetić sa 13 poean i sedam skokova.

Filip Čović je takođe postigao 13 poena, a imao je i četiri asistencije. Solidno je odigrao Stefanović koji je imao po sedam poena i skokova. Potpuno je podbacio Miroslav raduljica koji je postigao samo tri poena i iamo jedan skok. Pored Simona, najbolji 'mrav' bio je Štimac koji je ubacio 17 poena i imao sedam skokova. U timu iz Zagreba dvocifren broj poena imali su još Barać sa 14 i Žorić sa 13 poena.

FMP i Zagreb imaju po tri pobede i dva poraza u grupi, kolo pre kraja Top 16 faze. Artland ima po dve pobede i poraza ali kasnije gostuje Liježu koji ima samo jedan trijumf iz četiri meča.

Železnik je bolji u međusobnom skoru sa Artlandom, ali lošiji sa Zagrebom. U poslednjem kolu sastaje se sa Liježom.

"Čestitam gostima na zasluženoj pobedi. Najlošije smo započeli utakmicu u ovoj sezoni i to nas je koštalo poraza. Pokušali smo borbenom igrom da se vratimo u drugom poluvremenu, ali smo promašili puno slobodnih bacanja. Zakomplikovali smo sebi život, sada moramo da slavimo protiv Liježa", istakao je Mladen Jeremić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: