Dišljenković napušta reprezentaciju

Rezervni golman reprezentacije Srbije Vladimir Dišljenković najavio je da se povlači iz nacionalnog tima zbog čestih povreda, piše "Sport".

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

11:54

Default images

Dišljenković je tako, samo nekoliko meseci pred početak Svetskog Prvenstva, odlučio da ne dovodi u pitanje nastavak klupske karijere, tako da će ubuduće braniti samo za Metalurg iz Donjecka, sa kojim je nedavno potpisao ugovor do juna 2012. godine. 28-godišnji golman je tokom karijere često imao probleme sa povredama, najčešće mišića.

Dišljenković je uvek u bio najužem izboru otkako je Radomir Antić preuzeo selekciju Srbije, a na početku kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo, branio je na meču sa Farskim Ostrvima.

Golman Metalurga je svojevremeno morao da napusti Evropsko Prvenstvo za igrače ispod 21 godine 2004. godine, kada se, braneći za tadašnju selekciju Srbije i Crne Gore, povredio posle prvog meča sa Hrvatskom.

Dišljenković je debitovao za prvi tim reprezentacije još 2004. godine i od tada je branio na sedam utakmica.

Dišljenkovića bi na mestu rezervnog golmana mogao da zamene Željko Brkić iz Vojvodine i Bojan Isailović koji nastupa za Zagleblje. Srbija naredni meč igra sa Alžirom trećeg marta, a selektor Antić će spisak saopštiti u petak, 26. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: