Nordijka suspendovana zbog dopinga

Ruska nordijka skijanju Aljona Sidko suspendovana je na dve godine zbog pozitivnog nalaza na doping testu, saopštila je Ruska skijaška federacija (FLRG).

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

18:17

Default images

"Sidkova nije želela da se podvrgne testiranju B uzorka, tako da nismo imali drugog izbora nego da je suspendujemo", izjavio je predsednik FLRG Vladimir Loginov. Sitko je u decembru prošle godine bila pozitivna na zabranjenu supstancu eritropoetin (EPO).

Tridesetogodišnja nordijska skijašica važila je za jednog od glavnih aduta Rusije na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.
Sidkova, koja je na Igrama u Torinu 2006. godine osvojila bronzanu medalju, ove sezone je zabeležila nekoliko pobeda u Svetskom kupu.

U decembru 2009. zbog korišćenja supstance EPO na dve godine je suspendovano troje vodećih ruskih nordijskih skijaša - olimpijski šampioni Julija Čepalova i Jevgenij Dementijev i nacionalna prvakinja Nina Risina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: