EL: Barsa, PAO i Marusi u Beogradu

Košarkaši Partizana igraće u Top 16 fazi Evrolige u grupi E sa ekipama Barselone, Panatinaikosa i Marusija. Dve ekipe iz grupe će u četvrtfinale.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.01.2010.

13:26

Default images

'Crno-beli' su, zahvaljujući specifičnim pravilima žreba, mogli u grupu sa Barselonom i Panatinaikosom ili sa ekipama madridskog Reala i Montepaskija iz Sijene, a odlučeno je da rivali budu Katalonci i Atinjani. I poslednji član grupe, Marusi, je iz Atine. Prve utakmice Top 16 faze igraju se 27. i 28. januara.

S obzirom na specifična pravila žreba (ne mogu dva tima iz iste grupe u prvoj fazi, najviše dva tima iz iste države), znalo se da ostaje vrlo mali broj kombinacija pa je veći deo žrebanja vršen popunjavanjem grupa poznatim imenima klubova.
Prvo je određeno ko od nosilaca ide u koju grupu, posle toga su ekipe iz drugog šešira 'složene' prema jedinom mogućem principu, a jedini pravi žreb bio je Partizan i Makabi, ko sa Barselonom i Panatinaikosom, a ko sa ekipama Reala iz Madrida i Motepaskija iz Sijene.

'Crno-beli', učesnici Top 16 faze poslednje četiri sezone, prošle godine i 2008. četvrtfinalisti Evrolige, igraće sa dvema ekipama koje su 'viđeni' učesnici Fajnal Fora a četvrti član grupe je atinski Marusi.

sastav grupa:
E: Regal Barselona (Španija), Panatinaikos (Grčka), Partizan Beograd (Srbija), Marusi Atina (Grčka)
F: Real Madrid (Španija), Montepaski Sijena (Italija), Makabi Tel-Aviv (Izrael), Efes Pilsen (Turska)
G: CSKA Moskva (Rusija), Unikaha Malaga (Španija), Žalgiris Kaunas (Litvanija), Aseko Prokom (Poljska)
H: Olimpijakos (Grčka), Kaha Laboral (Španija), Himki Moskovska regija (Rusija), Cibona Zagreb (Hrvatska)

Poznat je i raspored mečeva u grupi, 'crno-beli' kreću iz olimpijske dvorane u Atini, a nastup u Top 16 fazi završavaju u 'Balugrani' u Barseloni.

1. kolo: 27/28. januar: Panatinaikos - Partizan, Barselona - Marusi
2. kolo, 3/4. februar: Partizan - Barselona, Marusi - Panatinaikos
3. kolo, 10/11. februar: Marusi - Partizan, Panatinaikos - Barselona
4. kolo, 24/25. februar: Partizan - Marusi, Barselona - Panatinaikos
5. kolo, 3/4. mart: Partizan - Panatinaikos, Marusi - Barselona
6. kolo, 10/11. mart: Barselona - Partizan, Panatinaikos - Marusi



U četvrtfinalu će 'ukrstiti' grupe E i F, odnosno G i H pa bi moglo da se konstatuje da je polovina kostura u kojoj se nalazi prvak Srbije znatno jača. Pobednik grupe u kojoj su 'crno-beli' igraće u četvrtfinalu sa drugoplasiranim iz grupe u kojoj se nalaze madridski Real, Motepaski iz Sijene, Makabi i Efes Pilsen.

Četvrtfinale Evrolige igra se krajem marta, a završni turnir, Fajnal For na programu je od 7. do 9. maja u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: