Dakar: Najbrži Lopez i Sainc

Čileanski motociklista Francisko Lopez i Španac Karlos Sainc kod automobilista pobednici su 12. etape 31. izdanja Dakara, vožene od San Huana do San Rafaela.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

20:49

Default images

Lopez, na Apriliji, je 476 kilometara dug brzinac, deo etape duge 796 kilometara, kompletirao za 3:48.37 sata, za 40 sekundi brže od najbližeg pratioca Francuza Davida Fretinjea na Jamahi. Treće mesto na 12. etapi zauzeo je Pal-Anders Ulevalseter iz Norveške, na KTM motoru.

Jedini srpski predstavnik u Argentini i Čileu Gabor Sagmajster je na cilju u San Rafaelu imao 62. vreme. Sagmajster je tokom etape vožene u sredu povredio nogu i rekao je da će zbog toga sporije voziti da bi uspeo da dođe do cilja 31. Dakara, u subotu u Buenos Airesu.

Na čelu generalnog plasmana Dakara i dalje se nalazi Francuz Siril Despre, koji je 12. etapu završio kao osmi, pošto je izgubio 17 minuta zbog problema sa navigacijom. Dve etape pre kraja relija Despre ima prednost nešto veću od sat vremena u odnosu na Lopeza.
Beta
Tokom prethodne etape organizatori su dobili pritužbe nekolicine motociklista jer je policija greškom zatvorila pravac kojim je trebalo takmičari da idu pa je pobeda na brzincu oduzeta Holanđaninu Fransu Ferhufenu, a dodeljena prošlogodišnjem pobedniku Marku Komi, ali to, ipak, nije uticalo na plasman relija.

Sainc, višestruki svetski reli šampion, je do druge etapne pobede na ovogodišnjem Dakaru kod automobilista došao u vremenu od 3:30.29 sata, ispred dvojice klupskih kolega iz Folksvagena Nasera Al-Atijaha iz Katara i Amerikanca Marka Milera.

U generalnom plasmanu vodi Sainc, s pet minuta 20 sekundi boljim prolaznim vremenom od Al-Atijaha.

31. Dakar se nastavlja u petak 725 kilometara dugom etapom, od kojih će 368 biti voženo u okviru brzinca, od San Rafaela do Santa Roze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: