Liverpul bez Toresa i Džerarda

Engleski Liverpul eliminisan je iz FA kupa, ali to nije najveći problem za posrnule ’redse’ već povrede Fernanda Toresa, Stivena Džerarda i Josija Benajuna.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

17:35

Default images

’El Njinjo’ zamenjen je na ’Enfildu’ posle samo 26 minuta igre protiv Redinga, a prema prvim najavama povredio je hrskavicu desnog kolena. Ova povreda udaljiće ga sa terena na šest nedelja. Međutim, van terena biće i kapiten tima Stiven Džerard koji će odmarati dve nedelje, a mesec dana pauze preti Josiju Benajunu.

„Džerard i Tores podvrgnuti su skeneru ranije danas. Stiven je istegao tetivu kolena i pauziraće dve nedelje, dok je Fernando pokidao hrskavicu u desnom kolenu. Povreda zahteva operaciju pa se očekuje da će šest nedelja biti van terena.Josiju Benajunu je tokom meča polomljeno rebro pa će pauzirati između tri i četiri nedelje“, potvrdio je portparol Liverpula.

Posle eliminacije iz FA kupa, Liverpul će u nastavku sezone, pored Premijer lige, učestvovati u samo jednom takmičenju, Ligi Evrope. ’Redsi’ su trenutno sedmi u PL, sa pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Mančester Sitijem, koji drži poslednju poziciju koja garantuje učešće u Ligi šampiona naredne sezone.

Liverpul će u 1/16 finala Lige Evrope igrati dvomeč sa rumunskim šampionom, Unireom iz Urzićenija koja je u takmečenje stigla, takođe, iz Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: