Đorđević: Neću im dati da me izbace

Kapiten Partizana Nenad Đorđević istakao je za ’Večernje novosti’ da neće dozvoliti da ga ’izbace na ulicu’, i da je on žrtva raščišćavanja nekih drugih računa.

Izvor: B92

Sreda, 13.01.2010.

21:33

Default images

Đorđević je od pre dva dana zvanično na transfer listi, a telefonom mu je poručeno da je nepoželjan na prozivci u petak za početak priprema, pa da za njega i još nekoliko suvišnih igrača (Kosorić, Brežančić, Vujović) treninzi počinju 21. januara u podne.Đorđevićem je ogorčen zbog načina na koji mu je predočeno da je nepoželjan u klubu.

„Mogu da govore šta god hoće, daju neka objašnjenja kako je u pitanju “podmlađivanje ekipe” i slično, ali cela ta njihova priča je, za mene, lažna. Istina je da ovo nema nikakve veze s fudbalom. U pitanju je raščišćavanje nekih drugih računa u kojem sam ja žrtva. Ne znam ko je tačno doneo ovu odluku, ali i ne moram da znam. Jasno mi je da im je namera da me izbace na ulicu, ali im to neću dozvoliti“, izjavio je za ’Novosti’ Đorđević koji se u četvrtak iz Švedske vraća u Beograd.

Za kapitena srpskog šampiona nema dileme o čemu se radi. Njegov najveći greh je što je prijatelj sa ljudima koji su doskoro činili sportski sektor ’crno-belih’.

„Bata Mirković, Slaviša Jokanović, Ivan Tomić i Gordan Petrić su bili u upravi, ali su i moji prijatelji. S kim sedim, pijem kafu, družim se, to je moja privatna stvar. Sa nekima od njih sam bio saigrač dugo godina. Izgleda da nekima to smeta, pa sada preko mojih leđa svode neke završne račune“.

Đorđević ističe da nikad u klubu nije bio problem. Postao je to odjednom, preko noći.

„Bio sam dobar s ovom upravom, ali i s onom pre nje, nikad nisam imao konflikt ni sa kim, nikad pravio probleme. Sa trenerom Stevanovićem isto nema ništa sporno, čak je njegov predlog bio da propustim poslednju utakmicu sa Šahtjorom i ranije odem na odmor. Nije tačno ni, pošto mi se to zamera, da sam u jednim novinama rekao koliko nam para duguju, ali jesam rekao da dugovi postoje. Ili, zar je problem što sam u ime igrača na sastanku sa čelnicima kluba pitao kada ćemo biti isplaćeni?“

Posle dve duple krune, u kojim je njegov doprinos bio ogroman, Đorđević je dočekao da telefonom bude obavešten da ne dolazi na pripreme.

„Ako posle svega to rade meni, kapitenu, koji sam toliko godina tu, šta mogu ostali da očekuju? Sekretar stručnog štaba Ranković me je obavestio da dođem tek 21. januara u podne. Kao da ne znam da tog jutra ekipa putuje u Antaliju. Izgleda da se neko plašio da se sretnemo, da se pogledamo licem u lice, ali srešćemo se sigurno, kad-tad“.

Defanzivac tima iz Humske 1 ipak planira da se pojavi na prvoj prozivci trenera Stevanovića.

„Nisam još odlučio, možda dođem u petak u “Zemunelo”, to ne može niko da mi zabrani. Pre dve godine, kada sam imao sjajne ponude, nisu hteli ni da razmišljaju o tome da me prodaju, a sada bi da me izbace na ulicu“, razočaran je Đorđević, koji ima ugovor na još dve i po godine sa Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: