FA kup: Preokret Portsmuta

Južnoafrikanac Aron Mokoena postigao je gol u poslednjim sekundama produžetka duela protiv Koventri Sitija i tako doneo Portsmutu prolazak u 4. kolo FA kupa.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 13.01.2010.

10:48

Default images

Član Čempionšipa Koventri imao je prednost od 1:0 i bio blizu uspeha da eliminiše pobednike FA kupa iz 2008. godine, ali je autogol Stefena Rajta u 90. minutu doneo Portsmutu produžetak.

Kada su igrači već počeli da razmišljaju o penalima, Mokoena je glavom poslao loptu u gol Koventrija i tako dao nadu Portsmutu da bi mogao da dođe do još jednog trofeja u FA kupu. Tim se nalazi na dnu Premijer lige i u narednom utakmici sastaće se sa Sanderlendom.

„Veoma je bitno da smo dobili ovaj duel kako bi krenuli sa nadogradnjom. Baš nam je bilo neophodno da pobedimo“, rekao je Mokoena, kome je to prvi gol u dresu Portsmuta.

Birmingem Siti, još jedan Premijerligaš u konkurenciji uspeo je da dođe do duela sa prošlogodišnjim finalistom Evertonom, pošto je prekinuo seriju Notingem Forista od 18 duela bez poraza. Birmingem je slavio sa 1:0, a jedini gol postigao je Beri Ferguson u 62. minutu.

Šefild Junajted će igrati protiv Bolton Vonderersa pošto je savladao Kvins Park Rendžers sa 3:2 na Loftus Roudu. Tri pogotka postignuta su u samo četiri minuta drugog poluvremena. Duel Derbi Kauntija i Milvola završen je 1:1 posle produžetaka, a plasman dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 5:3 obezbedio je Derbi.

Kardif i Bristol Siti su igrali 1:1 pa će morati da igraju novi meč na snegom pokrivenom Ešton Gejtu.

U sredu se igraju još dve utakmice FA kupa, a sastaju se Liverpul – Reding i Njukasl Junajted – Plimut Argajl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: