Roma u četvrtfinalu Kupa Italije

Fudbaleri Rome plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pošto su savladali Triestinu na Olimpiku sa 3:1.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 13.01.2010.

10:37

Default images

„Vučica“ je već u četvrtom minutu bila u zaostatku, stigla do izjednačenja pre poluvremena i potvrdila trijumf u drugih 45 minuta. Roma će u narednoj rundi igrati protiv pobednika duela Đenoa-Katanija, a prolazak među osam najboljih u Kupu već je ostvarila ekipa Intera koja je prethodnog meseca pobedila Livorno sa 1:0.

Triestina je povela u četvrtom minutu golom Luiđija Dela Roke, koji je bio precizan sa bele tačke. Penal je dosuđen pošto je Dela Roku u kaznenom prostoru faulirao Marko Kaseti. To je predstavljalo veliki šok za ekipu pošto je trener Klaudio Ranijeri odlučio da odmara Huana, Luku Tonija i Danijelea de Rosija. Roma je ipak do izjednačenja stigla u završnici prvog poluvremena golom Matea Brigija, da bi vođstvo doneo Crnogorac Mirko Vučinić na asistenciju Žeremija Meneza. Deset minuta pre kraja pobedu Rome potvrdio je Žulio Baptista iz slobodnog udarca.

„Veoma sam srećan zbog pogotka, ali mi je pobeda mnogo bitnija. Potvrdili smo da smo veliki tim i da smo zadržali koncentraciju i pored lošeg starta“, rekao je Vučinić.

U ostalim utakmicama osmine finala u sredu igraju Milan – Novara, Đenoa – Katanija i Juventus – Napoli, dok će se u četvrtak sastati Fiorentina – Kjevo, Udineze – Lumecane i Lacio – Palermo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: