Zvezda se oprostila od Mihića

U prostorijama fudbalskog kluba Crvena zvezda održana je komemoracija nekadašnjem treneru "crveno-belih" Miljenku Mihiću.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2009.

15:05

Default images

U prisustvu supruge Roze i sina Dragana, od velikog trenera oprostili su se Vladica Popović, Vladimir Petrović, Dušan Savić, Zoran Filipović, Cvijetin Blagojević, Mile Jovin i Živan Ljukovčan.

"Delimo ogromnu tugu sa porodicom i kažemo veliko hvala Miljenku za sve što je dao svojoj Zvezdi i za sve što nas je naučio. Učio nas je fudbalu, ljubavi prema Zvezdi, životu i pedagogiji. Mogao je sa velikim uspehom da radi sa pionirima, ali i sa prvotimcima. Dragi Miho, bio si veliki čovek, veliki trener i veliki Zvezdaš", rekao je predsednik sekcije veterana Crvene zvezde Popović.

Posebno inspirativno o Mihiću je govorio njegov dugogodišnji saradnik Siniša Ružičić, sa kojim je Mihiæ vodio školu fudbala "Karadjordje".

"Bio je čovek i trener koji vidi i srce i dušu svakog igrača, a uz to je bio i sjajan fudbalski znalac. Ovo je sećanje na čoveka koji je za života napravio sebi spomenik u srcima svih Zvezdinih navijača. Svi treba da se ponosimo što je on bio trener na Marakani", rekao je Ružičić.

U ime igrača kojima je Mihić trasirao put ka zvezdama, od velikog trenera oprostio se legendarni centarfor Filipović.

"Bio je trener Duletu, Pižonu, Bogićeviću, Novkoviću i meni u omladinskoj školi a posle smo ga sačekali i u prvom timu. Trasirao je naš put ka velikim utakmicama, golovima i pobedama i to ćemo svi večno pamtiti. Svako od nas zauvek će nositi deo Miljenka Mihića u sebi", rekao je Filipović.

Mihić je godinama radio kao trener mladjih kategorija Crvene zveude, a u sezoni 1974/75 kao šef stručnog štaba prvog tima doveo je "crveno-bele" do polufinala Kupa pobednika kupova.

Zvezda je u četvrtfinalu eliminisala madridski Real, koji je vodio Miljan Miljanić, a u polufinalu je izgubila od Ferencvaroša. Prvi polufinalni meč odigran na Marakani pratilo je 120.000 navijača i to je najveća poseta ikada zabeležena u istoriji jugoslovenskog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: