Antić vodi 'Orlove' do 2012. godine

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić produžio je ugovor sa nacionalnim fudbalskim savezom do 2012. godine.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2009.

14:26

Default images

Ugovor o nastavku saradnje Antić i predsednik Fudbalskog saveza Srbije(FSS) Tomislav Karadžić potpisali su na svečanosti u Beogradu povodom dodeljivanja nagrada za najboljeg trenera i najboljeg fudbalera Srbije u 2009. godini. Antić je dobio ’Zlatnu loptu’ za najboljeg trenera, dok je fudbaler moskovskog CSKA Miloš Krasić proglašen je za najboljeg igrača Srbije.

Krasić je jedini fudbaler koji je odigrao svih deset utakmica u kvalifikacijama za Mundijal.

Reprezentacija Srbije je pod vođstvom selektora Antića izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine, pošto je osvojila prvo mesto u Grupi sedam ispred selekcije Francuske, pa je nastavak saradnje sa Antićem očekivani logičan potez.

Antić će tako predvoditi ’Orlove’ i u kvalifikacijama za Evropsko Prvenstvo 2012. godine, koje će zajednički organizovati Poljska i Ukrajina.

"Ovo je znak velikog poverenja i nadam se da ćemo ja i igrači koje vodim uspeti da ga opravdamo", rekao je selektor Antić posle potpisivanja novog ugovora.

Tomislav Karadžić je istakao da je potpisivanjem novog ugovora nacionalni savez nastavio posao koji je zajedno sa Antićem započet pre skoro godinu i po dana.

"Saradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo i trajaće do kraja kvalifikacija ili našeg učešća na završnom turniru EP", izjavio je predsednik FSS.

Metals banka novi sponzor FSS

U Beogradu je danas potpisan sponzorski ugovor izmedju Fudbalskog saveza Srbije i Metals banke iz Novog Sada.

Ugovor će trajati do 2012. godine, a potpisali su ga predsednik FSS Tomislav Karadžić i predsednik Izvršnog odbora Metals banke Srđan Petrović.

"Metals banka se razvija u lidera u regionu i zbog toga želi da promoviše sve svoje vrednosti, a jedan od najboljih načina da to uradi je saradnja sa Fudbalskim savezom i našim najboljim fudbalerima", istakao je Petrović.

Karadžić nije želeo da otkrije visinu sponzorskog ugovora, ali je napomenuo da nacionalna fudbalska organizacija u principu ne potpisuje ugovore koji imaju godišnju vredost manju od 250.000 do 300.000 evra".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: