RSS:Tubić i Vučković najbolji 2009.

RSS proglasio je rukometaša Partizana Dragana Tubića, igračicu Čačka Tanju Vučković i trenera Jugovića iz Kaća Vladana Jordovića za najbolje u 2009. godini.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.12.2009.

19:37

Default images

Za najbolji sudijski par proglašeni su Slobodan Višekruna i Zoran Stanojević. Na svečanosti u Skupštini grada obeleženo je 60 godina postojanja saveza, uz prisustvo bivših reprezentativaca, reprezentativki kao i mnogih drugih zaslužnih za uspehe, a to je bila prilika da se i proglase najbolji u 2009.

Povodom obeležavanja godišnjice predsednik RŠ Velimir Marjanović zahvalio se svima koji su učestvovali u uspesima Jugoslavije i Srbije.

"Mislim da su godine koje nas čekaju godine nade i radosti. Za tako nešto je stvoren ozbiljan temelj", rekao je Marjanović i dodao da "rukomet ne mora da brine za svoju budućnost".

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković čestitala je Rukometnom savezu Srbije jubilej.

"Ja sam bila nešto mlađa kada su rukometašice osvajale trofeje, ali da mi je tada Svetlana Kitić rekla 'Snežana skoči u kacu sa kupusom', ja bih skočila. Takvim očima sam ih gledala", rekla je ministarka.

Ona je zatim dodala da se od rukometa "sa punim pravom mnogo očekuje'.

"Verujem u rukometaše, u Rukometni savez Srbije i klubove. Sigurna sam da pravi uspesi tek predstoje, a to su da se sport omasovi i naravno da se ostvare zapaženi rezultati", rekla je Samardžić Marković.

Rukometni savez Srbije zahvalio se ministarki za njenu pomoć pri dobijanju EP 2012. godine i dodelio joj godišnju nagradu, a nagrade
su pored nje dobili i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, gradski sekretar za sport Aco Kovačević, kao i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: