Olimpijakos dobio Ritas u gostima

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Lijetuvos Ritas u gostima posle produžetka sa 89:83 u osmom kolu grupe B Evrolige.

Izvor: B92

Sreda, 16.12.2009.

21:49

Default images

U produžetku je Burusis ubacio prvih pet poena, Čildres je trojkom prelomio meč, a Teodosić sigurnim izvođenjem penala osigurao trijumf. Najefikasniji kod Pirejaca bio bili su Kleiza i Burusis sa 19, Teodosić je ubacio 18, a kod domaćih su se istakli Popović sa 19 i Gecevičijus sa 17 poena. Pobeda Atinjana odgovara Partizanu, pošto je Ritas direktni konkurent 'crno-belima' za plasman u Top 16.

Pred 9000 gledalaca u Simens areni košarkaši Lijtuvos Ritasa tokom većeg dela meča imali su blagu rezultatsku prednost. U periodima dobre igre domaći tim je sa lakoćom realizovao brojne kontre, a precizan šut za tri poena dizao bi publiku na noge.

Igralo se uglavnom u serijama, obe ekipe su dosta oscilirale, pa bi Olimpijakos uvek uspeo da pojačanom odbranom i ponajviše individualnim kvalitetom uhvati priključak, a u nekoliko navrata i ostvari prednost.
U samoj završnici srpski košarkaši igrali su glavnu ulogu. Teodosić je do poslednje četvrtine imao vrlo dobar meč, ali je u poslednjoj deonici promašio tri trojke iz izgrađenih pozicija, uz jednu pogođenu. Umalo Teodosić nije postao tragičar – Olimpijakos je posle bacanje Burusisa vodio 74:72, ali je Teo na 5 sekundi do kraja napravio potpuno bespotreban faul na Popoviću, koji je bio daleko od koša.

Nekadašnji plej FMP-a pogađa oba penala, a Teodosić u poslednjem napadu promašuje ceo koš sa trojke i meč odlazi u produžetak.

Domaći su u dodatnih pet minuta ušli oslabljeni jer su zbog pet ličnih grešaka igru napustili Bjelica, Jomantas i Bejns. Osim toga, produžetak je počeo najgore moguće po Ritas – Borovnjak je napravio nesportsku ličnu na Burusisu, a Grci je maksimalno koriste i preko gorostasnog centra dolaze do +4.

Čildres je pogodio trojku za 83:78, a do kraja je Teodosić sigurnim izvođenjem penala doneo značajan trijumf svom timu. Miloš Teodosić ubacio je 18 poena (0-1 za dva, 3-9 za tri, 9-10 penali 34 min.), uz po 2 skoka i izgubljene lopte, kao i po 3 asistencije i ukradene lopte. Teodosić je sve vreme igrao na pozciji ’dvojke’, a ne na mestu plejmejkera. Teo Papalukas imao je 4 poena i 10 asistencija, Kleiza je ostvario 19 poena i 11 skokova, a Burusis 19 poena i 6 uhvaćenih lopti.

Kod Ritasa je najbolji bio Bojan Popović sa 19 poena (4-12 za dva, 1-2 za tri, 8-8 penali, 40 min.), 5 ukradenih, 2 izgubljene lopte i 4 asistencije, Milko Bjelica zabeležio je 13 poena (6-11 iz igre) i 6 skokova, dok je Dejan Borovnjak imao 8 poena (3-3 za dva, 2-4 penali, 12 min.) i 2 skoka.

Grupa B:
Lijetuvos Ritas – Olimpijakos 83:89
Efes Pilsen – Unikaha (četvrtak, 19.15h)
Orlean – Partizan (četvrtak, 21h)
Tabela: Olimpijakos 6/2, Unikaha 5/2, Lijetuvos Ritas 4/4, Partizan 4/3, Efes Pilsen ¾, Orlean 0/7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: