PL: Prvenac Milijaša, Junajted lako

Odigrano je sedam mečeva 15. kola Premijer lige, Nenad Milijaš dao je prvi gol u PL, Junajted je ubedljivo slavio, a Liverpul je ponovo kiksnuo.

Izvor: B92

Subota, 05.12.2009.

18:01

Default images

Arsenal je sa 2:0 pobedio Stouk Siti, dok je Mančester Junajted savladao Vest Hem u gostima sa 4:0. Blekburn i Liverpul su remizirali na Ivud parku 0:0, Vulverhempton je dobio Bolton 2:1, a Portsmut je pobedio Barnli 2:0. Aston Vila je bila ubedljiva sa Halom (3:0), Birmingem je bio bolji od Vigana 3:2, a od Mančester Siti je kod kuće dobio Čelsi sa 2:1.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nenad Milijaš bio je najzaslužniji za trijumf Vulverhemptona nad Boltonom, pošto je upisao gol i asistenciju.

U trećem minutu srpski reprezentativac je centaršutom iz slobodnog udarca asistirao Džodiju Kradoku za vodeći gol. Vulvsi su bili blizu postizanja drugog gola, ali je Gardner izvacio lotpu sa linije, a onda su gosti preuzeli inicijativu i imali nekoliko prilika za izjednačenje.

U jeku Boltonovih naleta Vulvsi dupliraju prednost – Milijaš je prošao kroz sredinu i sjajnim udarcem levom nogom sa 25 metara postigao prvenac u Premijer ligi. Do kraja meča gosti su ublažili poraz preko rezerviste Elmandera, ali domaći su zasluženo stigli do tri boda.

Milijaš je tako ispunio obećanje od pre nekoliko dana, kada je rekao da će se revanširati Boltonu za poraz sa Zvezdom u UEFA kupu.

Mančester Junajted je, posle dve uzastopne pobede sa tri gola razlike, sada slavio sa 4:0 protiv Vest Hema na Apton parku. Domaćim tim je u prvom poluvremenu imao dve odlične prilike, ali je Junajted ipak u finišu došao do vođstva preko Pola Skolsa, koji je poluvolejom sa 17m savladao Grina.

U periodu od 61. do 72. minuta ’crveni đavoli’ su potpuno nadigrali rivala i dali tri gola – seriju je započeo 22-godišnji Daren Gibson fenomenalnim udarcem ’spoljnom’ sa 20-ak metara, a posle odlične akcije Runija i Andersona, Valensija je iz neposredne blizine povisio na 3:0.
Samo dva minuta kasnije akcija je ovoga puta išla po desnoj strani, odbrana domaćih ponovo je kasnila, a Runi je sa 5m poslao loptu u gol za 11. pobedu Junajteda.

Srpski reprezentativac Nemanja Vidić zbog bolesti nije igrao za tim Aleksa Fergusona.
Arsenal je konačno prekinuo niz od tri meča bez datog gola i tri poraza (Sanderlend, Čelsi i u kupu sa Sitijem), pošto je savladao Stouk sa 2:0.

Junak pobede bio je Andrej Aršavin – Rus je u 21. minutu iznudio penal, koji je promašio Fabregas, da bi u nastavku akcije udarac Španca sa gol-linije ’odbranio’ njegov saigrač Ebue.

Ipak, pet minuta kasnije Aršavin je posle kombinacije sa Fabregasom doneo prednost ’tobdžijama’, a u 79. minutu Rus je asistirao mladom Aronu Remziju za konalnih 2:0 i noćenje Arsenala na trećoj poziciji.

Liverpul ima samo dve pobede u poslednjih osam kola i sve je dalje od vodećeg tandema, a ovoga puta je remizirao sa Blekburnom na Ivud parku. Obe ekipe imale su prilike za gol – Ngog je pogodio stativu za ’crvene’, dobre prilike propustili su Kujt i Benajun, a za domaće su najbolje šanse imali Grela i Di Santo.

U derbiju kola Mabnčester siti je pobedio Čelsi na svom terenu sa 2:1. Čelsi je poveo zahvaljujući autogolu napadača Sitija Emanuela Adebajora u osmom minutu.

Adebajor se, ipak, u 38. minutu iskupio navijačima Mančester Sitija postigavši izjednačujući gol. Potpuni preokret i tri boda Sitiju doneo je pogodak Karlosa Teveza iz slobodnog udarca u 56. minutu, pa je tim iz Mančestera prekinuo niz od sedam uzastopnih remija, odnosno pobedio prvi put posle septembra.

Sve to mogao je da upropasti Frenk Lampard, koji ipak u 82. minutu nije penal za Čelsi pretvorio u gol.

Čelsi je, uprkos porazu, ostao na liderskoj poziciji na tabeli Premijer lige, ali sada sa svega dva boda prednosti nad Mančester junajtedom.

Rezultati 15. kola:
Portsmut – Barnli 2:0
Hreidarson 65, Dindan 84
Arsenal – Stouk Siti 2:0
Aršavin 26, Remzi 79
Aston Vila – Hal Siti 3:0
Dan 13, Milner 28, Kerju 90
Blekburn – Liverpul 0:0
Vest Hem – Mančester Junajted 0:4
Skols 45, Gibson 61, Valensija 70, Runi 72
Vigan – Birmingem 2:3
N’zogbia 33, Gomez 89 - Larson 61, 72 Benites 66
Vulverhempton – Bolton 2:1
Kradok 3, Milijaš - Elmander 79
Mančester Siti - Čelsi 2:1
Adebajor 37, Teves 56 - Adebajor ag 8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: