Minimalac Barse u ’El klasiku’

Fudbaleri Barselone pobedili su u velikom španskom derbiju Real Madrid golom Zlatana Ibrahimovića i vratili se na prvo mesto posle 12. kola Primere.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2009.

21:06

Default images

Barselona je do treće uzastopne pobede u duelu sa Realom došla golom Ibrahimovića u 56. minutu, samo pet minuta pošto je Šveđanin ušao u igru umesto Tjerija Anrija. ’El klasiko’, 159. po redu, obeležila su i dva crvena kartona, Busketsa u 63. i Dijare u 90. minutu, ali i veliki promašaj Mesija minut pre kraja.

Katalonci nisu bili ubedljivi kao na poslednjem derbiju, ali su ipak krunisali svoju minimalnu nadmić na terenu i ponovo se vratili na prvo mesto na tabeli sa dva boda prednosti nad ’Kraljevskim klubom’.
FoNet
Ibrahimović je u 51. minutu zamenio Anrija, a već u 56. je iskoristio sjajan centaršut Danija Alveša koji je ubacio loptu sa desne strane na drugu stativu do Šveđanina koji je savladao Ikera Kasiljasa. Real je u poslednjih pola sata imao i igrača više nakon isključenja Busketsa, ali Ronaldo, Kaka, Benzema i ostali Madriđani nisu uspeli da dođu do gola na Kamp Nou. Minut pre kraja Barsa je mogla da potvrdi pobedu, ali je Mesi slabo reagovao na fenomenalan pas Danija Alveša. Brazilac je gurnuo loptu pored tri igrača Reala, a Kasiljas koji je bio 1 na 1 sa Mesijem zaustavio šut Argentinca.

Barselona je ponovo prva na tabeli sa 30 bodova, dok je Real Madrid ostao na 28.



Ranije u toku dana odigrano je pet mečeva 12. kola, a u posednjem od 21h, u novom duelu Madrida i Barselone, sastaju se Atletiko Madrid i Espanjol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: