Babarogić: "Stankoviću dobra ocena"

Bivši istaknuti sudija, a sada čelnik Zajednice superligaša Branimir Babarogić istakao je da je glavni arbitar 137. derbija Dragomir Stanković dobro vodio meč.

Izvor: B92, Sport

Nedelja, 29.11.2009.

14:04

Default images

"Od starta utakmice Stanković je držao konce i autoritetom već kod prvih čarki i varnica sve je brzo umirio ispravno podeljenim žutim kartonima", ocenio je Babarogić. "Dobro se kretao i imao je dobru procenu. Smatram da je uspešno odradio posao, pošto je poznato da u velikim utakmicama nije lako izdržati pritisak i biti koncentrisan", dodao je on.

Babarogić je, takođe, pohvalio i Stankovićeve pomoćnike Igora Radojčića i Nikolu Tomičića, kao i četvrtog arbitra Boška Jovanetića.

"Smatram da su i pomoćnici bili na nivou i da je isključenje Kneževića potpuno opravdano. Udario je igrača Crvene zvezde, dok je bio na zemlji, što je po svim pravilima direktan crveni karton. Bez obzira na ogromnu tenziju, arbitri nisu imali propusta, a važno je da njihove odluke nisu uticale na krajnji ishod meča", zaključio je Babarogić.

U meču između Crvene zvezde i Partizana (1:2) u subotu, sudije su po prvi put u srpskom fudbalu koristile novu tehnologiju i informacioni sistem.

Novi informacioni sistem omogućavao je arbitrima međusobnu komunikaciju u svakom trenutku utakmice.Novi sistem je poklon UEFA Fudbalskom savezu Srbije i verovatno će se i dalje primenjivati kod nas u najvažnijim mečevima domaće lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: