Superkup Srbije u inostranstvu?

FSS radi na ideji pokretanja Superkupa Srbije koji bi se odigravao u inostranstvu, uglavnom u gradovima sa brojnom srpskom populacijom, saznaju ’Novosti’.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

22:05

Default images

Prvi takav duel održao bi se u Minhenu ili Beču. FSS bi kao nosilac prejekta i takmičenja obezbedio jednog jakog generalnog sponzora, tako da bi ceo događaj poprimio snagu nacionalnog projekta u inostranstvu. Generalni sekretar FSS, Zoran Laković ističe da ideja postoji već godinu dana ali da je još u razradi.

„Ideja o Superkupu rodila se pre godinu dana, ali je još uvek u fazi razrade i o njoj ćemo konkretnije pričati tek na kraju sezone“, potvrdio je Laković.

„Ideja je da se potpiše ugovor sa generalnim sponzorom, u našem slučaju sa Kalsbergom, televizijom, a još smo u nedoumici da li bi se meč igrao samo u dijaspori ili i u našoj zemlji. Sve se još uvek razrađuje, imamo dovoljno vremena do maja“.

S obzirom na moć koju sa sobom donose Partizan i Crvena zvezda, a posebno njihovi dueli, uz dobar marketing i TV prava mogao bi da se napravi sjajan spektakl za srpsku dijasporu, a i da se dobro zaradi.

Već je postojao plan da tokom zimske pauze Partizan i Crvena zvezda odigraju nekoliko prijateljskih mečeva u Australiji ili Turskoj, ali do realizacije nije došlo.

Dobar argument za igranje mečeva u inostranstvu Fudbalskom savezu Srbije bi trebalo da bude srpski fudbalski klub Beli Orlovi koji je prošle godine bio šampion Kanade, a ove izgubio u finalu.

Praksa odigravanja mečeva Superkupa u inostranstvu u svetu odavno postoji, a najbolji primer za to je Superkup Italije koji se godinama u nazad igra širom planete. Juventus, Milan, Inter, Lacio i drugi timovi igrali su međusobne mečeve u SAD-u, Libiji, a poslednji je odigran u Kini gde su na Olimpijskom stadionu u Pekingu pred 68.961 gledaocem snage odmerili Inter i Lacio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: