'Orlovi':Nastavljamo uspešnu seriju

Reprezentativci Srbije Nenad Milijaš i Neven Subotić izrazili su uverenje da će nacionalni tim na predstojećim mečevima nastaviti seriju dobrih rezultata.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

15:14

Default images

Najbolji fudbaleri Srbije nadaju se da ću u duelima sa Severnom Irskom i Južnom Korejom nastaviti odlične igre iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Izabranici selektora Radomira Antića u subotu će u Belfastu odmeriti snage sa selekcijom Severne Irske, a potom će u sredu u Londonu igrati protiv reprezentacije Južne Koreje.

"Severna Irska je dobra reprezentacija, a najveći deo njihovih fudbalera igra u Premijer ligi. Neguju engleski stil igra, brzi su i borbeni. Ipak, mi smo kvalitetnija ekipa i očekujem da pobedimo", rekao je Milijaš na konferenciji za novinare u Kovilovu.

Fudbaler Vulverhemptona rekao je da je plasman Srbije na Mundijal imao velikog odjeka i u Engleskoj.

"Englezi su ispratili naš uspeh u kvalifikacijama, ali to je uobičajeno za njih, pošto detaljno prate sve što se dešava u fudbalu", naveo je i dodao da se ne opterećuje žrebom za Svetsko prvenstvo, koji će se održati 4. decembra u Kejptaunu.

"Voleo bih da dobijemo što lakše protivnike, barem na papiru. Ipak, svaka reprezentacija koja ode na Mundijal pokušaće da ostvari što bolji rezultat. Za nas je najvažnije da u Južnoj Africi ponovimo igre iz kvalifikacija", rekao je on.

Milijaš je istakao da mu je drago što je u reprezentaciju pozvan napadač Crvene zvezde, Dejan Lekić. On je ocenio da se Lekić dobro uklopio u ekipu i da na svakom treningu potvrđuje koliko vredi.
Odbrambeni igrač Borusije iz Dortmunda Neven Subotić rekao je da očekuje tešku utakmicu u Belfastu.

"Selektor Antić nam je ukazao na to da su Irci fizički izuzetno jaki, ali je na nama da u subotu odigramo dobro i zabeležimo novu pobedu", naveo je Subotić.

Kao i Milijaš, ni Subotić ne razmišlja o mogućim protivnicima na na turniru u Južnoj Africi.

"Sve ekipe koje obezbede plasman na SP, sa razlogom se nalaze tamo. Ne razmišljam o mogućim protivnicima, ali znam da na Mundijalu nema lakih mečeva", rekao je on.

Engleski mediji ove nedelje su objavili informaciju da je za srpskog reprezentativca zainteresovana ekipa londonskog Arsenala.

"Kada budemo išli u London, biću skoncentrisan samo na reprezentaciju i neće biti nikakvih kontakata sa predstavnicima Arsenala", objasnio je Subotić.

Reprezentacija Srbije u petak ujutro putuje u Belfast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: