NLB: Radnički bolji i od Zadra

Košarkaši Radničkog pobedili su u Kragujevcu hrvatski Zadar 72:69 u meču drugog kola NLB lige.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2009.

20:31

Default images

Debitant u regionalnom takmičenju stigao je do drugog trijumfa nakon pobede u Vršcu u prvom kolu, a najbolji pojedinac domaćeg tima bio je Danilo Mijatović koji je postigao 18 poena. Milosavljević je ubacio 16 uz sedam skokova, a Brkić je pored 15 poena imao devet skokova.

Najbolji u ekipi Zadra koja je u prvom kolu dobila Olimpiju sa 20 razlike, najbolji je bio Tomislav Ružić sa ’dabl-dabl’ učinkom od 17 poena i deset skokova. Pored Ružića još je samo Marko Car ubacio više od deset poena (15), dok je Hrvoje Perić pored šest poena imao i osam skokova.

Novi kragujevački klub, koji je u prestonicu Šumadije došao pred početak sezone iz Vršca, pobedio je u prvom kolu još jednog velikog favorita, Hemofarm.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je novinarima posle meča da je prezadovoljan početkom takmičenja, jer je njegov tim pobedio dva tima iz vrha tabele.

"Nisam očekivao da ćemo zaigrati u ovakvom ritmu i pobediti ekipe iz vrha tabele, jer se ekipa, u principu, bori za opstanak u ligi. Prezadovoljan sam početkom sezone", rekao je Nikolić.
Beta
"Radnički je uzeo veliki kolač i pobedio jednu evropsku ekipu kao što je Zadar i trenera kao što je Zmagoslav Sagadin, zbog čega mi je ova pobeda još draža", rekao je Nikolić.

Trener kragujevačke ekipe ocenio je da će Kragujevac biti vruć teren za svakog protivnika u ligi.

"Idemo dalje, nećemo poletati posle dva iznenađenja, treniraćemo sada mirnije. Hvala publici na podršci i korektnom navijanju", dodao je Nikolić.

Prvotimac Milosavljević rekao je da je prva utakmica na domaćem terenu bila vrlo teška.

"Počeli smo prilično nervozno, jer smo prvi put igrali na domaćem terenu i pred novom publikom. Ali, uspeli smo da dobijemo meč jer nas je publika sve vreme nosila. Imali smo večeras problema u skoku i u napadu, ali se na sreću sve dobro završilo", izjavio je Milosavljević.

Zmago Sagadin je ocenio da je Radnički zasluženo pobedio "u izjednačenoj borbi".

"Košarkaši Radničkog su bili vrlo hrabri i agresivni. Uprkos našem dobrom skoku, nismo imali odgovor na agresivnost Radničkog. Slabo smo probijali prvu liniju i teško dolazili do dobrih pozicija za šut", rekao je Sagadin.

"Radnički je zasluženo dobio, ali i da smo mi pobedili ne bi bilo nezaluženo. Utakmica je odigrana u pravoj košarkaškoj atmosferi. Pokazalo se da je ovo vruć teren i nijednom protivniku neće biti lako", dodao je slovenački trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: