FMP predstavio tim za 2009/2010.

FMP iz Železnika predstavio ekipu za novu sezonu. Cilj bolji plasman nego prošle godine, sezona počinje

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2009.

16:19

Default images

Košarkaški klub FMP Železnik u svom "Basket Sitiju" predstavio je klub za novu sezonu 2009/2010.godine. Ekipa koja je iskusnija za jednu godinu, prema rečima vodećih ljudi kluba, nema veliki pritisak i obavezu da osvaja trofeje u predstojećoj sezoni, već da igra dobru košarku, promoviše mlade igrače i ostvari bolje rezultate nego prethodne.

FMP svoju sezonu u kojoj će nastupati u NLB ligi, domaćoj ligi, ali i "Evročelendžu" zvanično počinje u utorak utakmicom protiv Crvene zvezde u svojoj dvorani u Železniku.

Novi-stari trener seniorske ekipe je Slobodan Klipa, koji je istakao da je start za njegov tim izuzetno važan:

"Zahvalan sam upravi kluba što mi je pružila priliku da ponovo predvodim prvi tim. Ove sezone očekujem bolje rezultate nego prethodne, jer nismo mnogo menjali ekipu. Prošle sezone smo izgubili od Zvezde i od tada nam se sezona okrenula. Nadam se da ćemo dobro odigrati utakmicu i da ćemo pobediti" rekao je Klipa koji je istakao da ekipa može da se plasira u osam najboljih u Jadranskoj Ligi, dok će Evročelendž takodje predstavljati dobru priliku za solidan rezultat, ali i sticanje iskustva mladjih igrača". Predsednik FMP Železnika Nebojša Čović koji već 16 godina sa velikim uspehom vodi klub iz beogradskog predgradja, i dalje razmišlja o hali kapaciteta 11 hiljada gledalaca. Ipak, ta ideja čeka realizaciju i bolja vremena, a od prve ekiep, Čović očekuje bolje rezultate u novoj sezoni:

"Iskusniji smo za godinu dana i nadam se da ćemo to iskoristiti. U FMP-u vodimo računa da igrač bude mentalno i fizički zdrav, da bude obrazovan i da nauči sve o košarkaškoj veštini. Ne odustajemo od cilja da izgradimo novu halu, a želimo da udjemo i u žensku košarku, uz razumevanje državnih institucija", rekao je Čović.

Sastav tima nije se menjao, otišao je samo Ilić, i uigranost tima koji je doživeo najmanje promene od svih srpskih timova, je adut FMP-a u predstojećoj sezoni.

FMP Železnik (2009-2010): Filip Čović, Nenad Miljenović, Pedja Stamenković, Branko Lazić, Miroslav Raduljica, Nemanja Protić, Dejan Musli, Ivan Smiljanić, Dragan Labović, Stefan Živanović, Mladen Jeremić, Predrag Samardžiski, Bojan Radetić, Miloš Dimić, Andreja Milutinović i Nikola Marković.

Utakmica FMP - Crvena zvezda igra se u utorak u Železniku od 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: