Srpski Beli Orlovi brane titulu

Fudbalski klub Srpski Beli Orlovi nastaviće odbranu titule prvaka Kanade revanš utakmicom četvrtfinala plej-ofa sa TFC Akademijom u subotu uveče.

Izvor: B92

Subota, 03.10.2009.

21:27

Default images

Beli Orlovi su prvi meč dobili sa 1:0 i prema pravilima Kanadske lige, za prolazak u polufinale, gde ih najverovatnije očekuje najveći rival Toronto Kroacija, potrebna im je pobeda ili remi. Direktor kluba Nenad Stojkov izjavio je za B92 da veruje da njegova ekipa može da odbrani titulu prvaka osvojenu prošle godine.

Stojkov je izjavio da je ekipa, uprkos nekolicini povređenih igrača, spremna za revanš sa TFC Akademijom. Prvi meč Beli Orlovi su dobili 1:0, a prema pravilima Lige, gleda se samo konačan rezultat, bez obzira na gol razliku, što znači da je Belim Orlovima neophodan remi ili pobeda.

U suštini, mi smo ove nedelje trenirali u nešto izmenjenom sastavu, imamo dosta povređenih igrača. Ekipa je spremna i relativno zdrava će izaći na okršaj TFC Akademiji. Bez obzira na gol razliku pobeda se računa kao tri boda. Da li pobedimo sa 1:0 ili sa 10:0, ista je situacija. Igramo drugi meč, kao da se prvi nije ni igrao, osim što imamo tri boda prednosti. Ne moramo da razmišljamo da li ćemo dati gol, da li ćemo dati gol više od protivnika, imati gol u gostima... Nama odgovara i nerešen rezultat“, smatra Stojkov.

Stojkov je rekao da fudbaleri Belih Orlova, uprkos dobrom rezultatu i realno boljem kvalitetu u odnosu na igrače TFC Akademije, ne uzimaju revanš „zdravo za gotovo“

Igrači su svesni da prvo treba da odrade ovu utakmicu koja je veoma bitna za njih, a onda dolazi pravi šlag na torti – Toronto Kroacija. Oni imaju isti zadatak kao i mi, da pobede ili odigraju nerešeno“, rekao je Stojkov.
serbianwhiteeagles.ca
Stojkov je objasnio da američka profesionalna liga (MLS) nije preterano jača od ostalih severnoameričkih liga.

MLS je mala nepoznanica za ljude u Evropi. MLS uopšte nije liga koja je toliko iznad ostalih liga u (Severnoj) Americi. Dobro je medijski propraćena, iza nje stoje jaki sponzori, ali igrači koji u njoj su igraju ipak drugi razred svetskog fudbala. Što se Orlova tiče, imali smo utakmicu sa Torontom, na BMO Fildu. Oni su tu trening utakmicu igrali u gotovo punom sastavu i meč se završio rezultatom 1:1. U momentima smo bili i bolja ekipa“, rekao je Stojkov.

Stojkov veruje da Beli Orlovi poseduju neophodan fudbalski kvalitet da bi igrali u MLS, ali da su finansije problem.

Znajući da ti momci treniraju dva puta dnevno i da iza njih stoje jake kompanije, samim tim u pitanju je jak klub. Oni su na taj način organizaciono ispred Orlova. Što se igračkog kadra tiče, smatram da smo sposobni da igramo tu ligu. Za to nam je potrebno mnogo novca i to je put o kome ne razmišljamo trenutno. Jedino nas interesuje da ove godine ponovo osvojimo titulu“, objasnio je Stojkov.

Direktor Belih Orlova je dodao da Severnoamerički kontinent poseduje veliki potencijal vezan za fudbal.

Frapantna je činjenica da samo u Ontariju ima više registrovanih fudbalera nego registrovanih hokejaša, a znamo da je hokej ovde sport koji se praktično graniči sa religijom. Fudbal je vrlo popularan, međutim zbog velikog prostranstva i zbog toga što veliki sponzori ne ulažu u fudbal, fudbal se nalazi tu gde jeste. Kanada dugo nije nije igrala na velikim i značajnim turnirima. Amerika je druga priča, gde postoji i dobar rad sa mlađim kategorijama. Sama situacija da se SAD nalaze među deset fudbalskih sila, govori sama za sebe. Kadri su da pobede svakoga i sve više ljudi dolazi na mečeve MLS-a. Pretpostavljam da kada jednom dobije status nacionalne lige, Amerika će imati veoma značajnu ulogu u svetu fudbala“, završio je Stojkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: