Meč Partizan-KPR među 100 najboljih

Duel Kupa UEFA između Partizana i Kvins Park Rendžersa (4:0) uvršten je među 100 najboljih mečeva u istoriji fudbala, u izboru televizijske stanice Eurosport.

Izvor: B92

Sreda, 16.09.2009.

19:44

Default images

Meč srpskog i engleskog prvoligaša bio je revanš drugog kola Kupa UEFA i odigran je na stadionu Partizana 7. novembra 1984. godine. Partizan je u prvom meču u Londonu poražen sa 6:2, ali je ubedljivom pobedom u Beogradu došao do plasmana u treće kolo, a meč je zauzeo 70. mesto na listi najboljih utakmica Eurosporta.

’Crno-beli’ su do 64. minuta postigli četiri gola, a do kraja utakmice su imali prilike da još nekoliko puta zatresu protivničku mrežu. Pogotke za Partizan postigli su Dragan Mance, Dragi Kaličanin, Miodrag Ješić i Zvonko Živković.

Tadašnji trener Kvins Park Rendžersa Alan Muleri nekoliko nedelja posle poraza u Beogradu podneo je ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: