Srpsko veče u Njujorku

Pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i generalnim sponzorstvom Telekoma Srbija, u Njujorku je organizovan "Serbian night".

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 31.08.2009.

20:03

Default images

Na popularnoj lokaciji, restoranu „Mojito bar“, svečano veče održano je u čast srpskih tenisera i teniserki koji će nastupipiti na Flašing Medouzu: Novaka Đokovića, Jelene Janković, Ane Ivanović, Nenada Zimonjića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

Večeri je prisustvovalo više od 100 zvanica iz sveta sporta, muzike, filma kao i diplomatskog kora, i poslovnih krugova. Prisutni su bili i zvaničnici USTA i predstavnici američkih kompanija zvaničnih sponzora turnira, a sve goste je ispred Vlade Srbije pozdravio ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

"Svuda u svetu, naše sportiste rado dočekuju. Ja sam privilegovan što se večeras nalazim na ovakvom skupu i što mogu na pravi način da promovišem svoju zemlju. Ovaj događaj pokazuje celom svetu da je naša zemlja i više nego diplomatska i više nego raspoložena da promoviše prave vrednosti", rekao je u Njujorku Novak Đoković.

Direkorka Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbija Milica Amidžić izjavila je da za kompaniju koja godinama podržava tenis i samog Novaka Đokovića nema veće satisfakcije od uspeha koji beleže teniseri na turnirima širom sveta.

"Ovakvi skupovi su sjajna prilika da se podsetimo koliko je tenis doprineo i doprinosi promociji Srbije svetu. Tek na ovakvim dogadjajima postajemo u potpunosti svesni njihove polularnosti i ugleda, koji sasvim sigurno doprinose unapredjenju poslovne saradnje kompanija i pojedinca iz Srbije sa ostatkom sveta", dodala je ona.

Na US Openu srpski igrači izlaze na teren u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: