Hrabri Partizan u Ligi Evrope!!!

Fudbaleri Partizana pobedili su Žilinu 2:0 (0:0) i ukupnim rezultatom 3:1 plasirali se u grupnu fazu Lige Evrope za sezonu 2009/2010.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Četvrtak, 27.08.2009.

19:40

Default images

Partizan je sjajno odigrao u Slovačkoj i golovima Lamin Dijare i Brane Ilića u drugom poluvremenu obezbedio plasman u najmasovnije evropsko takmičenje koje se od ove sezone igra u novom formatu. Slaviša Jokanović je promenio sastav tima i formaciju za razliku od meča od pre sedam dana kada je u Beogradu bilo 1:1. Žreb za Ligu Evrope je u petak od 13h uz direktan prenos na B92.

Trener Partizana, Slaviša Jokanović nije mogao da računa na povređenog Almamija Moreiru, pa je za razliku od prvog meča u veznom redu igrao Branislav Jovanović, kao i Radosav Petrović koji je odradio kaznu. Jokanović je menjao i u zadnjoj liniji gde je umesto Gorana Gavrančića stavio Mladena Krstajića, a desno Sinišu Stevanovića. Brana Iilić je takođe igrao u startnoj postavi umesto Klea, pa je jedini klasični napadač bio Lamin Dijara.
www.partizan.rs
U 12. minutu Partizan je imao prvu priliku za gol. Brana Ilić je ubacio loptu sa desne strane, a posle gužve u kaznenom prostoru Adem Ljajić je pokušao petom da savlada Perniša, ali nije dobro šutirao.

Mnogo bolju šansu da dođu do prednosti imali su fudbaleri Žiline u 28. minutu. Posle akcije iz kornera, Leitner je ubacio loptu, a Pečalka sa nekoliko metara sjajno šutirao glavom, ali je Božović fantastično reagovao i paradom sačuvao gol Partizana.

Do kraja poluvremena Partizan nije uspeo da stvori ozbiljniju gol šansu iako je duže imao loptu u svom posedu. 'Crno-beli' su imali i više šuteva ka golu rivala (8-3), ali ni jedan udarac nije ozbiljno ugrozio gol Slovaka.

Posle dest minuta igre u drugom delu, Slaviša Jokanović je napravio prvu izmenu. Umesto Mladena Krstajića, koji je veći deo prvog poluvremena odigrao sa bolnom grimasom na licu, ušao je Srđa Knežević.
www.partizan.rs
1:0 za Partizan, 59. minut!!! Posle akcije Ivana Obradovića na levoj strani i centaršuta u peterac, Lamine Dijara je bio brži od protivničke odbrane i ubacio loptu u nebranjeni deo gola.

2:0 za Partizan, 65. minut!!! Brana Ilić je sjajnom solo akcijom prešao tridesetak metara po levoj strani, ušao u sredinu i sa 16 metara snažnim udarcem poslao loptu uz desnu stativu gol Perniša.

U 74. minutu Žilina je prvi put zapretila posle golova srpskog šampiona. Piaček je probao sa 20ak metara, ali je lopta otišla pored stative. Odmah u sledećem napadu Rilke je istrčao sam na Božovića koji je bio brži i uhvatio loptu upućenu u prazan prostor.

U 85. minutu trener Partizana je napravio i treću izmenu. Umesto mladog Siniše Stevanovića ušao je iskusni Goran Gavrančić koji je zauzeo mesto na desnoj strani odbrambene linije.

Do kraja meča odbrana Partizana je lako zaustavljala napade Žiline i uz pomoć veznog reda koji je sjajno čuvao loptu odbranila vođstvo i pobedu.

Utakmica u Žilini je prošla bez incedentata među navijačima osim manjeg sukoba koji su inicirali navijači domaćeg tima, 'šošoni', pred početak meča

Stadion: Pod Dubnom, gledalaca: 10.650, sudije: Volkvarc, Jensen, Kristensen (Danska), strelci: Dijara 59, Ilić 65

Žuti kartoni: Pečalka, Lijetava, Kobilik (Žilina), Ljajić, Dijara, (Partizan).

Žilina: Perniš, Pečalka, Mraz (Kobilik 71'), Pjaček, Lejtner, Širek, Viskočil (Rilke 64'), Jež, Cimakuridze, Adauto (Lijetava 63'), Oravec.

Partizan: Božović - Stevanović (Gavrančić 84'), Obradović, Đorđević, Krstajić (Knežević 55') - Jovanović (Fejsa 66'), Petrović, Tomić, Ljajić, Ilić - Dijara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

317 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: