Milijaš u prvom timu Premijer lige

Reprezentativac Srbije Nenad Milijaš je, uprkos porazu njegovih Vulvsa od Vest Hema, uvršten u najbolji tim 1. kola Premijer lige, koji je sastavio Eurosport.

Izvor: B92, eurosport

Ponedeljak, 17.08.2009.

17:46

Default images

"Igrali smo dobro, ali nam je nedostajala sreća, koja je u odsudnim trenucima bila na strani Vest Hema. Šteta, zaista smo zaslužili bar nešto iz te utakmice, bar bod", rekao je Milijaš za klupski sajt. Vulvsi su na premijeri nove sezone izgubili 2:0, ali je Milijaš, po oceni stručnjaka sa Ostrva, ostavio dobar utisak na debiju.

"Svi u upravi kluba, a i mi igrači, bili smo zadovoljni partijom. Ali, moraćemo da ubuduće koristimo naše šanse. Uveren sam da ćemo nastaviti da igramo dobro i da ćemo imati bolje rezultate", izjavio je bivši kapiten Crvene zvezde.

"Vest Hem je, ipak, prošlu sezonu završio na devetom mestu lige, a sezona je duga, igraće se mnogo utakmica. Moramo, medjutim, što pre da počnemo da pobedjujemo. Ovaj klub i ovaj tim zaslužuju da ostanu u Premijer ligi", istakao je Milijaš.

Eurosport je najbolji tim kola sastavio uporedivši ocene igrača u šest nacionalnih dnevnika - Sanu, Dejli Staru, Dejli Miroru, Dejli Mejlu, Gardijanu i Tajmsu.

Milijašev nastup je ocenjen kao svetla tačka u igri Vulverhemptona. Eurosport navodi i da je jedan od najzaslužnijih za pobedu Vest Hema bio golman Robert Grin, koji se zato i našao među najboljih 11 igrača ovog vikenda.

Mesta je bilo i za njegovog saigrača Marka Nobla, koji je postigao prvi gol za Vest Hem.
Beta
Najbolji tim kola čine i dvostruki strelac u pobedi Čelsija nad Halom Didije Drogba, Sesk Fabregas, koji je isti podvig napravio u duelu Arsenala sa Evertonom (6:1), kao i Vejn Runi, čiji je pogodak aktuelnom šampionu, Mančester junajtedu, doneo minimalan trijumf nad Birmingemom.

U najoljoj postavi kola našli su se i Endi Doson i Majkl Tarner iz Hala, Fabregasov novi saigrač u Arsenalu Tomas Vermalen, kao i debitant Vigana Žordi Gomes čiji je tim u gostima iznenadio Aston Vilu i pobedio sa 2:0.

Priznanje je pripalo i Majki Ričardsu koji je sa Mančester Sitijem osvojio tri boda na gostovanju Blekburnu, 2:0.

Najbolju prosečnu ocenu, osam i po, dobili su Drogba i Grin, dok je Milijaš prošao sa "osmicom", kao i Fabregas, Runi, Nobl, Gomes i Vermalen.

U timu najvećih razočaranja kola dominirali su igrači Evertona koji su doživeli katastrofu na svom stadionu od Arsenala. Među najlošijih 11 su golman Tim Hauard, bekovi Lejton Bejns i Toni Hibert, te štoperi Džozef Jobo i Žoleon Leskot koji je i dalje na meti Mnačester Sitija. Njima su se po prikazanom pridružili i vezni igrač Tim Kejhil i brazilac Žo koji igra u napadu.

U ovom izabranom društvu su i Rajan Babel iz Liverpula, Džon Obi Mikel iz Čelsija i Gevin Meken iz Boltona, te jedan od najboljih napadači iz prošle sezone Garbijel Agbonlaor.

Najboljih 11 (4-4-2): Robert Grin (Vest Hem) - Endi Doson (Hal Siti), Tomas Vermalen (Arsenal), Majkl Tarner (Hal Siti), Majka Ričards (Mančester Siti) – Nenad Milijaš (Volverhempton), Žordi Gomes (Vigan), Sesk Fabregas (Arsenal), Mark Nobl (Vest Hem) – Vejn Runi (Mančester junajted), Didije Drogba (Čelsi)

Najgorih 11 (4-4-2): Tim Hauard (Everton) – Lejton Bejns (Everton), Žozef Jobo (Everton), Žoleon Leskot (Everton), Toni Hebert (Everton) – Rajan Babel (Liverpul), Džon Obi Mikel (Čelsi), Tim Kejhil (Everton), Gevin Meken (Bolton) – Gabrijel Agbonlaor (Aston Vila), Žo (Everton)

Igrajte Fantasy Premijer ligu na B92, informišite se u blogu posvećenom toj igri i pročitajte našu najavu sezone 2009/2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: