Jelača najavila još bolje rezultate

Reprezentativka Srbije u bacanju koplja Tatjana Jelača,zlatna na juniorskom atletskom EP u Novom Sadu,najavila je još bolje rezultate u seniorskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2009.

15:06

Default images

"Mislim da me u budućnosti očekuju mnogo veći napori u karijeri, pošto planiram još dugo da se bavim atletikom", rekla je takmičarka beogradskog Partizana na konferenciji za novinare i ocenila da je finale u bacanju koplja na prvenstvu u Novom Sadu bilo izuzetno zanimljivo.

"Zlatnu medalju sam osvojila u poslednjoj seriji. Pre toga, u dva pokušaja me je omelo sviranje himni tokom proglašenja pobednika, pa nisam uspela da se koncentrišem pred izbačaj", istakla je Jelača i dodala da joj se često dešava da najbolje rezultate postiže baš u poslednjem pokušaju.

Trener mlade atletičarke Jovan Jahić istakao je da ona ima fantastične predispozicije i da je njihov zajednički cilj da u narednom periodu ostvari rezultat preko 65 metara.

"Ukoliko ne uspe da obori juniorski svetski rekord, obećavam da ća za tri, četiri godine jurišati na najbolje seniorsko ostvarenje svih vremena", poručio je Jahić.

On se zahvalio Atletskom klubu Partizan na velikoj podršci koju su njegova učenica i on imali tokom prirpema, ali je istakao da u ostalim strukturama nisu imali adekvatni tretman.

"Samo Evropsko prvenstvo u Novom Sadu spada među najlošije organizovana takmičenja. Bii smo odvojeni od ostalih predstavnika našeg državnog tima i osim ljudi iz Partizana, praktično, ni sa kim nismo bili u kontaktu", rekao je Jahić.

Direktor AK Partizan Dragan Životić napomenuo je da je Jelačina zlatna medalja prvo najsjajnije odličje koje je neki takmičar tog kluba osvojio na velikim takmičenjima u juniorskom uzrastu.

"Partizan je pomogao Jelači nakon Olimpijskih igara u Pekingu prošle godine, kada je ostala bez kluba. Smatram da posle Dragutina Topića naša atletika nije imala takvog sportistu kao što je Jelača", zaključio je Životić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: