Srbija šampion Evrope u streljaštvu

Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je titulu šampiona Evrope MK puškom 60 metaka ležeći u Osijeku.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2009.

18:54

Default images

Naš nacionalni tim završio je takmičenje sa 1781 krugom (Nemanja Mirosavljev 593, Milenko Sebić 594, Stevan Pletikosić 594). Srebrna medalja pripala je Danskoj sa istim rezultatom, ali su srpski strelci bili ubedljivo bolji u ukupnom broju muševa 122:108. Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Francuske sa 1779 krugova. Takmičila su se 22 nacionalna tima.

To je druga medalja srpskog tima sa šampionata Evrope u poslednje vreme. Sebić, Pletikosić i Mirosavljev osvojili su ekipnu bronzu u Granadi 2007. godine.
Nemanja Mirosavljev
„Ovo je prva, ali obećavam ne i poslednja radost na ovom prvenstvu. Ovo je disciplini u kojoj uvek šest, sedam reprezentacija konkuriše za medalje, a vrućina i vetar su otežali uslove i proširili krug kandidata. Mi smo najujednačenije gađali i bila bi velika nesreća da nam je izmakla zlatna medalja“, rekao je Stevan Pletikosić.

Junak dana bio je Nemanja Mirosavljev.

„Ovo mi je možda i najbolji meč u karijeri u ovoj disciplini. Bio sam pod velikim pritiskom, kao treći takmičar, da ne pokvarim ono što su uradili Steva i Milenko. Nisam hteo da gledam semafor sa rezultatima, ali sam pogrešio, pogled mi je sam, za smo sekund, odlutao i kao da sam „fotografisoa“ od liste sa 50 imena samo njihova dva, sjajna, rezultata! Znao sam da idem da legnem za – zlatnu medalju. Borio sam se, puška mi je igrala, mutilo mi se pred očima, bilo je jasno da nemam pravo na grešku i jedva sam dočekao kraj meča. Srećom da sam posle devetke u 59. hicu završio sa desetkom koja se pokazala – zlatnom. Konkurencija nas je sve iznenadila. Mislili smo da će, po rezultatima koji su imali u toku sezone na primer, Norvežani samo doći i pokupiti zlato, kada su sve iznendili Danci, ali i Francuzi“, izjavio je Mirosavljev.

Sva tri srpska reprezentativca plasirala su se za pojedinačni osnovni deo u dispilini MK puškom tri puta 40 metaka i koji je na programu u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: