Dujković selektor mlade selekcije

Ratomir Dujković izabran je za selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2009.

14:22

Default images

Dujković je za selektora mladih fudbalera jednoglasno izabran na sednici Izvršnog Odbora Fudbalskog saveza Srbije, gde mu je protivkandidat bio Dragoljub Bekvalac. Dujkovića je za selektora predložio Odbor za hitna pitanja FSS, dok je Bekvalac bio kandidat Stručnog Odbora FSS. Za Dujkovićevog pomoćnika postavljen je Aleksandar Stanojević, selektor U-19 reprezentacije.

"Izvršni odbor FSS jednoglasno je podržao izbor Ratomira Dujkovića za selektora mlade reprezentacije. Uvereni smo da smo dobili najbolje
rešenje"
, kazao je na konferenciji za novinare predsednik FSS Tomislav Karadžić. "Dujkovića prepuručuju rezultati, njegova biografija, život. I FIFA ga je svrstala na osmo mesto na listi najuspešnijih svetskih trenera u 2006. godini. Kada smo se dogovorali o uslovima pokazao je želju da radi u srpskom fudbalu, a novac je bio u drugom planu", dodao je predsednik FSS.

Karadžić je istakao i da FSS želi da angažovanjem iskusnih i proslavljenih trenera za selektore svih reprezentativnih selekcija spreči menadžere da se mešaju u njihov posao.

"Sa Dujkovićem, Radomirom Antićem i Aleksandrom Stanojevićem na dobrom smo putu. Oni će sigurno raditi samostalno i zatvoriti vrata armiji menadžera koja živi od prodaje dece. Neki su dobri i neophodni, ali su menadžeri generalno najveći problem srpskog fudbala. Od njih ne može da se živi", naglasio je Karadžić.

Na promociji nakon održane sednice Izvršnog odbora FSS Dujković se zahvalio na podršci i ukazanom poverenju. On je do sada bio selektor pet nacionalnih timova, izmedju ostalih Gane, Kine, Ruande i Venecuele, a sedenje na klupi mlade reprezentacije će mu biti šesti selektorski posao u karijeri.

"Došlo je vreme da saradjujemo. Imam težak zadatak, ali želim i da prestignem moje prethodnike, koji su ostvarili sjajne rezultate osvajanjem evropske vicešampionske titule i učesćem na završnim turnirima", rekao je Dujković.

Dujković je istakao da mu je čast što je konačno dobio priliku da radi u srpskom fudbalu, pošto je prethodno bio selektor Venecuele, Mijanmara, Ruande, Gane i Kine. Nigde se, medjutim, nije susreo sa pritiscima menadžera.

"Zaista ne dozvoljavam tu vrstu pristupa", istakao je Dujković, koji je sa Ganom 2006. godine učestvova na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, prošao grupnu fazu, da bi ga potom eliminisao Brazil.

"To je bilo sasvim drugačiji izazov od ovog, za mene posebno, pošto ću prvi put raditi u svojoj zemlji", dodao je Dujković, koji je na klupi mlade reprezentacije nasledio Slobodana Krčmarevića.

Dujković je naveo i da će mu glavni zadatak biti da mlade igrače pripremi za seniorski tim, ali je najavio i da će pokušati da ponovi uspehe Vladimira Petrovića iz 2004. i Miroslava Djukića iz 2007. godine, kada je Srbija igrala u finalu evropskih prvenstava.

"Čast mi je što ću predvoditi ekipu koja će za par godina činiti seniorsku reprezentaciju. Imaćemo jak tim, pošto će dobrih 15 igrača iz prethodne selekcije imati pravo nastupa za nas, uz dodatak nekolicine njih koji se trenutno spremaju za Evropsko 'U-19' prvenstvo u Ukrajini", ocenio je Dujković.

Debi na novoj funkciji Dujković će imati 11. avgusta, kada će "orlići" u Novom Sadu ugostiti vršnjake iz Izraela na prijateljskoj utakmici. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj Srbija će početi petog septembra, takodje u Novom Sadu, gde će igrati sa
Slovačkom.

Dujkoviću će u radu pomagati Aleksandar Stanojević, koji će ostati i selektor selekcije igrača uzrasta do 19 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: