Troicki ispao od Marija

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u trećem kolu Vimbldona od Britanca Endija Marija u tri seta 6:2, 6:3, 6:4, posle sat i 36 minuta igre.

Izvor: B92

Subota, 27.06.2009.

20:48

Default images

Ovo je bio najbolji Marijev meč od početka turnira i ni u jednom trenutku nije bilo načina da 30. nosilac ugrozi trećeg favorita. Marijev protivnik u osmini finala biće Stanislas Vavrinka, koji je savladao Džesija Livajna 5:7, 7:5, 6:3, 6:3.

Na početku prvog seta viđena je ujednačena igra, ali Mari, nakon nekoliko grešaka našeg tenisera, u šestom gemu dolazi do tri brejk lopte. Britanac uspeva da dođe do brejka posle druge prilike, ali Troicki potom uzvraća dobrom igrom i stiže do 0-30 na Marijev servis.

Škot potom kreće da igra daleko agresivnije i posle četiri fantastična poena spasava gem. Iako je Viktor igrao solidno u nastavku seta, Mari ponovo osvaja gem na njegov servis i dolazi do 6:2 posle svega 27 minuta.

I u drugom setu ponovio se sličan scenario. Pri rezultatu 5:2, Troicki je servirao za ostanak u setu i posle velike borbe uspeva da sačuva gem, a potom i da odigra dobro na servis Marija, ali Britanac posle asa dolazi do prve set lopte, a onda i set osvaja asom.

Škot već u prvom gemu trećeg seta dolazi do nove dve brejk lopte, ali Troicki obe spasava. Sledi velika borba, gde Troicki gubi gem nakon nekoliko grešaka, da bi Mari potom osvojio gem bez izgubljenog poena.

Troicki je pri rezultatu 2:1 imao i brejk šansu, ali je Mari to brzo neutralisao. Do kraja meča nije bilo novog brejka, tako da je Britanac trijumfovao u tri seta 6:2, 6:3, 6:4.

"Mari je igrao veoma dobro, sjajno je 'čitao' svaki moj potez. Nisam imao nikakvu šansu i samo jednom sam mogao da napravim brejk. On jako malo greši i sjajno servira. Morao sam da igram najbolje što mogu kako bi mu bar nekako parirao. Da sam tako igrao možda bih i imao neke šanse. Treće kolo je najbolji rezultat koji sam do sada ostvario na Vimbldonu. Za mene je ovo veliki uspeh. Zadovoljan sam, idem uzlaznom putanjom i ne brinem se", izjavio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: