'Setanta' izgubila prava na PL

Britanska TV mreža 'Setanta' nije uspela da plati ratu od 30 miliona funti pa je izgubila prava na prenos utakmica engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2009.

22:11

Default images

Potencijalni spas u vidu investitora iz SAD-a koji su trebali da otkupe 51% vlasništva 'Setante' je takođe propao pa će Premijer liga sad da stavi na aukciju prava na prenos 46 utakmica u sezoni 2009/2010. Ponude za otkup prava moraju biti poslate do ponedeljka.

„Sa žaljenjem objavljujemo da 'Setanta' nije uspela da ispuni svoje obaveze. Zbog toga automatski prekidamo sporazum o licenci“, izjavili su predstavnici Premijer lige koja je već duže vreme pokušavala da pomogne 'Setanti' sa zadrži prava na prenos utakmica.

Postojala je šansa da američka kompanija ’Access Industrijes’ koju kontroliše Len Blavatnik, otkupi 51% vlasništva nad 'Setantom' za 20 miliona funti i dovede investitore koji bi osigurali investicije u 'Setatnu' ali je ’Access Industrijes’ odustao zbog problema oko poreza.

Sada bi prava na prenos utakmica Premijer lige mogao da otkupi američki sportski kanal ESPN koji je u vlasništvu ’Diznija’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: