Vaterpolisti sa Hrvatskom za finale

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetske lige u Podgorici ubedljivom pobedom nad Južnom Afrikom – 16:2.

Izvor: B92, Beta

Petak, 19.06.2009.

20:23

Default images

Ekipa Dejana Udovičića prema očekivanjima nije imala problema sa Južnom Afrikom, a u borbi za finale će igrati protiv Hrvatske koja je u četvrtfinalu savladala Italiju sa 8:6. Prvi polufinalni meč igra se u subotu u 19 časova, a drugi u 20.30. Utakmica za treće mesto je u nedelju od 18.30, finale je od 20 časova.

Na utakmici sa Južnoafrikancima selektor Udovičić odlučio je da odmori Duška i Gojka Pijetlovića, Filipa Filipovića i Andriju Prlainovića.

Najveći deo utakmicu sa klupe su posmatrali i Vanja Udovičić, Živko Gocić i Slobodan Nikić. Selektor i igrači posle utakmice složili su se da će utakmica sa Hrvatima biti najteža u dosadašnjem toku turnira.

"O Hrvatima nemam šta da kažem, jer razmišljam samo o našoj igri. Naše ambicije su uvek visoke. Sada ćutimo i radimo", rekao je Udovičić.

Andrija Prlainović je podsetio da Srbija na dva poslednja najveća takmičenja nije pobedila Hrvatsku.

"Dobili su nas u Melburnu (Svetsko prvenstvo) i Pekingu (Olimpijske igre). Bilo bi dobro da u rivalitetu novih generacija startujemo pobedom. Malo smo se osvežili. Oni imaju kvalitet, ali i mi imamo adute", ocenio je Prlainović.

Duško Pijetlović ocenio je da Hrvatska kvalitetna, ali i uigranija ekipa.

"Imaju kvalitet, ali i dosta odigranih pravih utakmica u regionalnoj ligi. Zbog toga su uigraniji iako su ovo novi sastavi. Daćemo sve od sebe da bi pobedili. Hrvati su kiksirali protiv Crne Gore, ali treba da se kaže da je domaćin Svetske lige sve uradio u pogledu forme da bi ga osvojio", kazao je on.

Golman Slobodan Soro upozorio je da ekipa ne sme da se opusti i da mora još da podigne nivo igre.

"Brinem samo za našu igru. Ne sme da bude opuštanja nijednog trenutka. U suprotnom, kvalitetni hrvatski igrači imaju šanse. Favorita nema", zaključio je Soro.

U drugom polufinalu sastaće se SAD i pobednik utakmice Crna Gora-Japan. Pobednik turnira dobija 100.000 dolara.

Srbija – Južna Afrika 16:2 (3:1, 3:0, 6:1, 4:0).

Srbija: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 1, Gak 1, P. Filipović 2, Nikić 2, Aleksić, Radjen, Šaponjić 1, Vapensk i3, Mitrović 5, Ćuk 1.
Južna Afrika: Flečer, E. Le Ru 1, Ridli, Kaje, G. Kit, De Kavaljo, Braun, J. Le Ru, Disel 1, P. Le Ru, Dauns, J. Kit, Naidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: