Vilja ipak ostaje u Valensiji?

Španski fudbalski klub Valensija ipak je odlučio da zadrži napadača Davida Vilju iako su vodili pregovore o njegovom transferu, rekao je fudbalerov agent.

Izvor: B92

Petak, 19.06.2009.

19:27

Default images

“Valensija se predomislila i rekli su nam da ipak ne žele da prodaju Vilju iako je dobro poznato da je ekipa sa 'Mestaje' bila u pregovorima oko njegovog transfera sa nekoliko drugih klubova”, rekao je Viljin agent Žose Luis Tamargo. “Prošli smo, na žalost, kroz jednu krajnje neprijatnu situaciju koja nikome nije donela ništa dobro”, dodao je on.

Vilja, koji se trenutno nalazi u Južnoj Africi na Kupu konfederacija sa selekcijom Španije, povezivan je sa madridskim Realom, Barselonom i londonskim Čelsijem,a transfer se činio kao neminovna stvar zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi klub sa 'Mestaje'.

Predsednik Valensije potvrdio da Vilja ostaje u klubu

Predsednik Valensija Manuel Ljorente izjavio je u petak da taj klub neće prodati napadača Davida Vilju.

"Nakon što smo dobro sagledali sve prednosti i mane, doneli smo odluku. Vilja je najbolji napadač u Evropi i mi želimo da on ostane u klubu", rekao je Ljorente.

Vilja je na Kupu konfederacija, u dresu 'crvene furije', na dva meča postigao dva gola, a njegov tim je zabeležio dve pobede.

Međutim, predsednik madridskog Reala Florentino Peres izjavio je dan ranije da je samo pitanje vremena kada će Vilja postati novi član 'kraljevskog kluba'. Prvi čovek Valensije Ljorente, potvrdio je u petak da će razgovori sa Realom biti nastavljeni, ali je istakao da ima malo izgleda za njihov uspeh.

Valensija je pre nekoliko meseci saopštila da će, zbog ukupnog duga od 600 miliona evra, u letnjem prelaznom roku morati da proda veliki
broj igrača.

"Valensija je jak klub i potrebni su joj igrači kao što je Vilja. Navijačima poručujem da ćemo napraviti ekipu koja će biti konkurentna u borbi za trofeje", poručio je Ljorente.

Vilja je u leto 2005. godine prešao iz Saragose u Valensiju, za koju je do sada odigrao 129 prvenstvenih utakmica i postigao 87 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: