U21 EP: Srbija - Belorusija (18.15)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak u Malmeu igra drugi meč Grupe A na EP za mlade u Švedskoj, a rival joj je selekcija Belorusije

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2009.

19:02

Default images

’Orlići’ su u prvom kolu sjajno odigrali protiv Italije gde su osvojili bod ali i ostali bez Nemanje Matića koji se povredio, dok je njihov sledeći rival pretrpeo debalk u susretu sa Švedskom koja je slavila sa 5:1. Selektor našeg tima Slobodan Krčmarević najavio je da će Srbija igrati ofanzivnije nego protiv Italije, jer nas samo pobeda održava u trci za polufinale.

"Predstoji nam važna i teška utakmica. Taj susret će u velikoj meri razbistriti situaciju u našoj grupi i biće to možda najvažnija utakmica ove generacije. Nadam se da ćemo biti efikasniji nego protiv Italije i očekujem pobedu", rekao je Krčmarević na konferenciji za novinare u Malmeu.

Selektor smatra da je ohrabrujuće to što je naša ekipa imala nekoliko povoljnih prilika i protiv Italije, koja izvanredno igra odbranu i podsetio na šanse koje su imali Nenad Tomović i Gojko Kačar.

"Protiv Belorusije ćemo svakako biti ofanzivniji i nadam se da ćemo potići gol. Kako bismo bili što opasniji i efikasniji, možda ću za sutrašnju utakmicu donekle promeniti sistem igre", kaže Krčmarević.

On nije želeo mnogo da priča o igri Belorusije, ali smatra da njihov poraz na startu prvenstva protiv Švedske od 5:1 svakako nije realan odraz kvaliteta tima.

"Dva puta smo u kvalifikacijama igrali protv Belorusije i dobro nam je poznata snaga te ekipe. Oni često ne postižu rezultate koji odgovaraju njihovom kvalitetu, ali je sigurno da ćemo morati da pružimo maksimum da bismo ostvarili uspeh", smatra Krčmarević.
Ivan Obradoviæ (Beta)
Prema njegovim rečima, biće najvažnije da naši igrači od početka do kraja zadrže punu koncentraciju. .

"Protiv Belorusije ne smemo igrati hazaderski, iako ćemo nastupati sa bar dvojicom napadača. Prilaze golu moramo dobro zatvoriti, jer beloruski fudbaleri poseduju izvandrednu fizičku kondiciju", rekao je Krčmarević.

U ovom trenutku još nije poznato u kojem sastavu će naš tim sutra početi utakmicu protiv Belorusije.

"Zbog povrede Matića i neophodnosti da igramo na pobedu u ekipi će biti značajnih promena. Večeras ćemo održati trening i nakon toga ću imati jasnu situaciju u vezi sa sastavom tima", rekao je Krčmarević.

Selektor je potvrdio i da se Nemanja Tomić oporavio od povrede i da najozbiljnije konkuriše za sastav tima. Za meč sa Belorusijom biće spremni i Zoran Tošić i Ivan Obradović koji su se takođe potpuno oporavili. Oni su u četvrtak trenirali punim intenzitetom sa ostalim reprezentativcima.

Prvotimac Herte Gojko Kačar, koji je protiv Italje imao veoma zapaženu ulogu, kaže da je osvojeni bod utoj utakmici svima ulio samopuzdanje.

"Atmosfera u našoj reprezentaciji nakon nerešene igra protiv Italije je mnogo bolja. Neki igrači koji su možda i sumnjali u sopstvene vrednosti videli su da mogu bez straha da igraju i protiv rivala kao što je Italija i nadam se da ćemo to kapitalizovati već protiv Belorusije", rekao je Kačar.

Mladi Novosađanin je vrlo hrabro izjavio da ne sumnja u velike mogućnosti ovog tima i da se sada razmišlja i o plasmanu u finale.

"Osećamo da kao ekipa rastemo i zašto ne bismo priželjkivali i šampionski meč", rekao je Kačar.

Na pitanje kako su se u tim uklopili igrači iz domaće lige, Kačar je rekao da su oni u svim elementima ravnopravni sa fudbalerima koji karijeru grade u inostranim klubovima.

"Kod njih nema straha i sve se bolje snalaze u tako jakoj konkurenciji. Utakmica protiv Italije je to na najbolji način pokazala", rekao je Kačar.
Željko Brkiæ (Beta)
Selektor fudbalske reprezentacije Belorusje Jurij Kurnjenin i kapiten tima Sergej Kisljak izjavili su na konferenciji za novinare da poštuju selekciju Srbije, ali da ne veruju da oni mogu da ponove slabu igru kao u utakmici prvog kola, kada su izgubili od domaće selekcije.

"Protiv Švedske smo napravili mnogo grešaka i svi verujemo da smo iz tog debakla izvukli prave pouke. Odlično poznajemo ekipu Srbije u kojoj igra mnogo odličnih fudbalera, jer smo se susretali i u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Srbija ima snažan tim koji spada u sam evropski vrh", rekao je Kurnjenin.

On je nagovestio da će reprezentacija Belorusije protiv Srbije igrati u izmenjenom sastavu u odnosu na utakmicu protiv Švedske.

"Mislim da će pobediti ekipa koja bude imala više sreće. Mi se nadamo da ćemo moći da ostvarimo rezultat koji bi nas ostavio u trci za drugo mesto, mada znamo protiv kakve reprezentacije igramo. Ako uspemo da eliminišemo greške koje smo ponavljali u susretu sa Švedskom, imaćemo dobre šanse", rekao je Kurnjenin.

Kapiten beloruske reprezentacije Kisljak u superlativima je govorio o reprezentaciji Srbije.

"Srbija ima mnogo dobrih igrača sa visokim individualnim kvalitetima. Njihovi fudbaleri igraju u jakim evropskim timovima i sasvim je razumljivo da takav protivnik mora da se poštuje", rekao je Kisljak.

On je ponovio da ne veruje da će reprezentacija Belorusije ponoviti tako slabu partiju kao protiv Švedske i da će u sutrašnjem meču pokazati pravo lice i biti ravnopravan protivnik Srbije, kao što je to bila i u kvalifikacijama za ovo takmičenje.

Utakmica između Srbije i Belorusije igra se u petak od 18,15 sati na novom stadionu u Malmeu. U drugom meču grupe sastaju se Italija i Švedska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: