Milijaš predstavljen u Vulvsima

Novi premijerligaš Vulverhempton Vonderersa predstavio je svoje novo pojačanje, srpskog reprezentativca Nenada Milijaša.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 15.06.2009.

13:12

Default images

26-godišnji fudbaler je prvo pojačanje Vulvsa za novu sezonu, i iako visina transfera nije objavljena, spekuliše se da je Milijaš u redove ’vukova’ prešao za ukupno tri miliona evra. Bivši kapiten Crvene zvezde stavio je potpis na četvorogodišnji ugovor. „Veoma smo uzbuđeni što je Nenad Milijaš naše prvo letnje pojačanje“, rekao je izvršni direktor Vulvsa, Džez Moksi.

Nenad je zvezda i član veoma talentovane reprezentacije Srbije. Postigao je 16 golova na nešto preko 30 mečeva za Crvenu zvezde i to sa pozicije centralnog veznog igrača. Njegovo prisustvo u igri je veoma vidljivo i on može da igra na više pozicija. Pošto je levonog, tim će biti još više izbalansiran. Ima 26 godina i nalazi se na vrhuncu karijere. Ovo je veliko pojačanje za nas i veoma smo oduševljeni“, dodao je Moksi.

Na zvaničnom sajtu Vulverhemptona navodi se kako je Milijaš specijalista za prekide i da je izabran u najbolji tim Superlige Srbije za proteklu sezonu, kao i da je sa ’crveno-belima’ osvajao duple krune 2006. i 2007. godine.
Stadion 'Moline'
Moksi navodi kako je više klubova bilo zainteresovano za dovođenje srpskog reprezentativca.

Nekoliko drugih klubova je bilo zainteresovano i videli smo dokumenta koja to dokazuju. Razgovarali smo sa Crvenom zvezdom i dogovorili se oko sume koju nećemo da otkrivamo. Mik (Mekarti, trener) ga je gledao dva ili tri puta, Teri Konor ga je takođe video dva ili tri puta, kao i naši skauti u Srbiji, koji su razgovarali sa njim nekoliko puta. Uvek je bio veoma zainteresovan da dođe u Vulvse, što je dobar znak“.

Kada je stigao ovde, pokazali smo mu terene za treninge, kao i Moline i izjavio je kako je to mesto gde je želeo da bude. On je sjajan sportista koji je lako prošao medicinske testove. Lako smo se dogovorili oko ugovora. On je takođe pravi vođa, kapiten ekipe i prvi utisci su veoma pozitivni. Pažljivo smo pratili igrače širom cele Evrope i kao klub nikada se nismo plašili da dovodimo strance i Nenad se jako dobro uklapa u sve to“, dodao je Moksi.

Preostalo je još samo da Milijaš dobije radnu dozvolu i Moksi veruje da tu neće biti problema.

Poslaćemo veoma detaljnu aplikaciju pošto on ne popunjava u potpunosti sve kriterijume, tako da ćemo morati da pošaljemo i poseban zahtev. U prilog ide to što je igrao za reprezentaciju i što je bio jedan od ključnih igrača mlade selekcije svojevremeno“, zaključio je izvršni direktor novog premijerligaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: