Rukometaši: Ne smenjujte Cvetkovića

Igrači i stručni štab rukometne reprezentacije Srbije stali su u odbranu selektora Jovice Cvetkovića.

Izvor: B92

Petak, 12.06.2009.

18:22

Default images

Povod za pismo je sukob između selektora Jovice Cvetkovića i nekih od čelnika Rukometnog saveza Srbije, koji je u javnost izašao otvorenom razmenom teških optužbi tokom nedelje. Cvetković će prema pisanju pojedinih medija uskoro dobiti otkaz.

Jedan od igrača Momir Ilić nedavno je izjavio da ekipa "ima cilj, duh i dah reprezentacije i da je stvoreno nešto vredno što treba sačuvati", a priključile su mu se i kolege iz nacionalno tima.

"To je bio dug i mukotrpan trogodišnji proces stvaranja koji i dalje traje. Na tom, nimalo lakom, putu stvaranja sa željom da uspemo i ostvarimo postavljene ciljeve, nama je tada, a i sada potrebno poverenje i pomoć svih dobronamernih u svetu rukometa", navodi se u pismu rukometaša Srbije.
Reprezentativci su se zapitali zašto se priča o otkazu Cvetkoviću sada, kada se nacionalni tim nalazi na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo 2010. godine i nakon što je početkom ove godine osvojio osmo mesto na Svetskom prvenstvu.

"Pitamo se zašto, i kome to ide u prilog, ili možda zato što reprezentaciji ide dobro, pa je vreme da se menja? Reprezentativna selekcija diše kao jedan čovek, atmosfera je kao u velikoj porodici. Da li je jedini problem to što je za to najzaslužniji selektor Jovica Cvetković", navodi se u pismu.

Cvetković se nedavno javno sukobio sa članom Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Aleksandrom Blagojevićem, koga je optužio da se kladio na pobedu Nemačke u utakmici sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u januaru.

"Ne mislimo da je pozadina svega materijalna dobit, nego jednostavno nesnalaženje, rogobatnost, ili nešto drugo, i u nekim drugim situacijama, možda ne bi imala tako negativnog odjeka, ali tada, u tom trenutku na SP jako je bolelo", zaključuje se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: