Čubrić odredio sastav za MI

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Ćubrić odredio je ekipu za Mediteranske igre koje će biti održane u Peskari, u Italiji.

Izvor: B92

Utorak, 02.06.2009.

12:17

Default images

Srbiju će u Peskari predstavljati Žolt Der i Esad Hasanović, vozači ekipe Ćentri dela kalcatura, Aleksandar Dukić, Predrag Prokić i Dragan Spasić iz niškog Železničara, kao i profesionalac Sparte iz Praga Nebojša Jovanović, a njih šestorica će učestvovati na hronometru 30. juna, kao i drumskoj trci, koja je na programu 3. jula.

Pripreme sa većim brojem vozača, počeli smo u utorak i trajaće sve do nedelje, rekao je selektor Radiša Čubrić, „Nadamo se da će nas poslužiti vreme, da ispunimo veoma obiman program, koji će koristiti vozačima i za „Trku kroz Srbiju“ koja startuje 15. juna i trajaće do 21. juna. Planiramo da prođemo i stazom najteže i najduže etape na toj trci od Divčibara do Novog Pazara od preko 200 kilometra.

Uz učesnike Mediteranskih igrara na pripremama će biti i Goran Šmelcerović iz Železničara, vozači Partizana Ivan Stević, Slobodan Pajić, Srđan Omaković, Dejan Vidaković iz apatinskog Asa, članovi Metalca iz Kraljeva Aleksandar Milivojević i Marko Stanković, Đorđe Jovanović iz čačanskog Borca i Dušan Ganić iz Kruševca.

„Za sada na pripremama nema jedino Esada Hasanovića, koji je sa ekipom Ćentri dela kalcatura u Italiji i za vikend će startovati na „Memorijalu Pantani“, naglasio je Čubrić, Na njega računam za hronometar u Peskari, jer želim da sačuvam Žolta Dera za drumsku trku, koja je ravna, ulicama Peskare, na tehničkoj i brzoj stazi i gde dobar sprinter, uz podršku ekipe, može da ostvari visok plasman. Konkurencija na Mediteranskim igrama je uvek u biciklizmu vrhunska, Francuska, Italija, Španija, Slovenija, Hrvatska, Tunis, Alžir, Maroko, Egipat. uvek šalju veoma kvalitetne selekcije".

Čubrić je istakao da će reprezentativci veliku probu pred odlazak na Mediteranske igre imati i na „Trci kroz Srbiju“

„Trka kroz Srbiju“ će imati veoma oštru konkurenciju sa nekoliko vrhunskih vozača pobednika etapa na najvećim svetskim trkama, osvajača svetskih medalja na pisti, vlasnika medalja sa Evropskih prvenstava i posle dužeg vremena imamo ekipu koja može da se uhvati u koštac sa takvim selekcijama za veoma visoke plasmane, čak i da se neko od srpskih bicklista nađe na pobedničkom postolju u ukupnom poretku. Ne treba zaboraviti da će na trku doći i mladi srpski reprezentativac Gabor Kasa, stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) koji je već nekoliko meseci u trening centru UCI u Eglu kraj Lozane, tako da će prva reprezentacija Srbije, sa Stevićem, Jovanovićem, Prokićem, Spasićem, Kasom i najverovatnije Milivojevićem biti po kvalitetu uz rame rivalima. Der i Hasanović će voziti u svom profi timu, a ekipu će imati i niški Železničar“, dodao je Čubrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: