Vemić stao na korak do cilja

Srpski teniser Dušan Vemić nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira masters serije u Madridu, pošto je eliminisan u poslednjem kolu kvalifikacija.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 10.05.2009.

15:03

Default images

Vemić je u nedelju poražen od 65. igrača sveta Rusa Tejmura Gabašvilija sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 7:6 (7:5). Kao 457. igrač na ATP listi, Vemić je u kvalifikacije ušao kao rezerva, i propustio veliku priliku da napravi pravu senzaciju plasmanom u glavni žreb ATP turnira u glavnom gradu Španije.

U trećem setu Srbin je imao priliku da trijumfuje, došavši do brejka u 11. gemu, ali je potom podlegao pritisaku, i nije uspeo da reši pitanje pobednika svojim servisom, iako je imao dve meč lopte.

Vemić je ponovo propustio veliku šansu u taj breku, kada je poveo sa 4:0, ali je i tada naglo stao i dozvolio Rusu da napravi preokret, i slavi u taj brejku rezultatom 7:5.

Ulaskom u finale kvalifikacija Vemić je ipak osvojio 14 ATP bodova i novčanu nagradu od 9.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: