Đoković dobio Sepija za finale

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Italijana Andreasa Sepija rezultatom 4:6, 6:1, 6:2 u polufinalu Srbija opena u Beogradu.

Izvor: B92

Subota, 09.05.2009.

22:39

Default images

Posle nervozno odigranog prvog seta, u kojem je do brejk prilike došao tek u poslednjem gemu, Novak je u preostala dva seta bio superioran i prepustio rivalu samo tri gema. Đokovićev supranik u borbi za trofej biće Poljak Lukaš Kubot, koji je sa 7:6, 6:2 dobio Iva Karlovića iz Hrvatske.

Prvi set Đoković je odigrao znatno ispod maksimuma, napravio je čak 30 neiznuđenih grešaka, pa je Italijan došao do vođstva posle nešto više od jednog časa igre.

Sepi je u ranoj fazi imao jednu brejk priliku, posle je Novak uspeo da anulira i tri vezane brejk šanse, ali četvrti nosilac u devetom gemu koristi šestu priliku lepom bekhend paralelom na samu liniju.

Tek tada se malo trgao Đoković i u desetom gemu uspeo da od 30:0 za Sepija dođe do prve šanse za brejk. Nije je materijalizovao, pošto je posle duže razmene udaraca poslao loptu u aut iz forhenda, a potom je još jednu brejk priliku Novak prokockao lošim forhendom.

Sepi je došao do prve set lopte i odmah je realizovao – 6:4.
Novak je u drugom setu bio suveren od početka do kraja. Ritern je proradio, Sepijev nivo igre malo je opao, pa je Đoković lakše dolazio do brejkova (sva tri Sepijeva servis-gema je ’uzeo’). Nervoza, prisutna kod srpskog tenisera u prvom delu meča, nestajala je paralelno sa boljim rezultatom. Posle pola časa igre Novak je sa 6:1 dobio drugi set.

U trećem setu Novak nastavlja u istom tempu, a pogođena bekhend paralela iz trka bila je znak da je prvi nosilac potpuno ’ušao u udarac’. Sepi je bio podređen, Đoković je diktirao igru i bez većih poteškoća pobednički okončao meč.

Otvoreno prvenstvo Srbije igra se na terenima Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" za nagradni fond od 450.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: