Rebelin bio dopingovan u Pekingu

Italijanski biciklista Davide Rebelin, koji je na OI osvojio srebunu medalju, bio je pozitivan na ponovnom antidoping testu.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 29.04.2009.

13:02

Default images

Rebelin je u Pekingu prošle godine osvojio srebrnu medalju u drumskoj vožnji, bio je pozitivan na ponovnom antidoping testu urađenom na osnovu istih uzoraka koji su ispitani za vreme Igara, saopštio je u sredu Italijanski olimpijski komitet (KONI).

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je prethodno, u utorak, da je šestoro sportista bilo pozitivno na supstancu CERA, odnosno novu generaciju zabranjenog doping sredstva eritropojetina (EPO).

Tridesetsedmogodišnji Rebelin stigao je u Pekingu drugi na cilj, iza Španca Samuela Sančesa, a ispred Švajcarca Fabijana Kanćelara.

Naknadno testiranje uzoraka sa Igara u Pekingu, koje je počelo u januaru pod patronatom MOK-a, koncentrisano je uglavnom na sportske discipline koje zahtevaju veliku izudržljivost, biciklizam, veslanje, plivanje i atletiku.

Imena ostalih petoro sportista koji su, takođe, bili pozitivni na ponovnom testiranju još nisu objavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: