Rosi najbrži na „Motegiju“

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Valentino Rosi ostvario je najbolje vreme na prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Japana.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 24.04.2009.

10:54

Default images

Vozaču Jamahe je najbrži krug na stazi „Tvin Ring Motegi“ bio u vremenu od 1:48.545, i za 56 hiljaditinki je bio brži od najvećeg konkurenta u borbi za titulu Kejsija Stonera, na Dukatiju, koji je pobedio na prvoj trci sezone, u Kataru. Treće vreme imao je Rosijev klupski kolega iz Fiat Jamahe Horhe Lorenco.

Izgledalo je da će Stoner, posle najbržih na svim treninzima, kvalifikacijama u Kataru a potom i trijumfa na trci, dominirati i u Japanu, ali je Rosi, koji je prošle godine upravo na „Motegiju“ osigurao šestu titulu u kraljevskoj klasi uspeo da pretekne Australijanca u poslednjem krugu na treningu.

Pored prvog mesta Rosija trening su obeležili i odlični vozači Suzukija Kris Vermulen i Loris Kapirosi na četvrtom i šestom mestu, Kolin Edvards, na privatnoj Jamahi, koji se umetnuo između njih, i vozač Kavasakija Marko Melandri, koji je prevazišao sva očekivanja plasmanom na osmo mesto. Sa druge strane Honda je prikazala loše izdanje, pošto je najboljeplasirani vozač japanske ekipe Andrea Doviciozo bio sedmi, ali sa skoro sekund i po zaostatka u odnosu na Rosija.

Rezultati treninga u kraljevskoj klasi:
1. Valentino Rosi (Fiažt Jamaha) 1:48.545
2. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) + 0.056
3. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 0.420
4. Kris Vermulen (Rizla Suzuki) + 0.837
5. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 1.152
6. Loris Kapirosi (Rizla Suzuki) + 1.435
7. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 1.485
8. Marko Melandri (Hajate Kavasaki) + 1.578
9. Toni Elias (San Karlo Honda Gresini) + 1.664
10. Džejms Toslend (Monster Jamaha Teh 3) + 1.797

Najbrži na prvom treningu pred drugu trku sezone u klasi do 250 kubika zauzeo je branilac šampionske titule Marko Simončeli na Đileri, koji je zbog povrede zgloba morao da propusti trku pod reflektorima u Kataru. Drugi je bio vozač Honce Hiroši Aojama, ispred Alvara Bautiste na Apriliji.

U klasi do 125 kubika prvi slobodan trening u Japanu je prošao u znaku Andree Janonena na Apriliji, dok su ga pratila još četvorica vozača istog prizvođača, Žilijan Simon, Štefan Bradl, Esteve Rabat i Nikolas Terol.

Više o trci za Veliku nagradu Japana možete da pronađete u našoj temi "Povratak u Motegi i vreme za osvetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: