Hamilton: “Najgori uslovi ikada”

Aktuelni šampion Luis Hamilton izjavio je da je presrećan što je trka za Veliku nagradu Malezije prekinuta.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 05.04.2009.

15:38

Default images

Vozač ekipe Meklaren Mercedes je uslove na stazi “Sepang” opisao kao najopasnije moguće, uprkos tome što je u Maleziji došao do prvih bodova u sezoni u kojoj brani titulu osvojenu prošle godine.

“Jedino šta sam mogao da uradim je da se potrudim da ostanem na stazi”, rekao je Hamilton, “Ispravno je bilo zaustaviti trku jer je bio preopasno za sve. Volim kada pada kiša, ali ovo je bilo previše”.

Hamilton, kome je ovo treća sezona u Formuli 1, već je poznat po odličnim vožnjama po kiši, pošto je do nekoliko nezaboravnih pobeda , kao što su bile na trci za Veliku nagradu Britanije i Monaka prošle godine, i u Japana pre dve godine, došao upravo u kišnim uslovima.

“Ovo su bili najgori uslovi u kojima sam ikada vozio”, jasan je bio Hamilton.

Sa Hamiltonom se složio i dvostruki šampion Fernando Alonso, koji je trku u Maleziji završio na desetom mestu.

“Vidljivost je bila nikakva, a sa tolikom količinom vode na stazi vožnja je bila veoma opasna”, rekao je Alonso.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: