Meklaren suspendovao Dejva Rajana

F1 tim Meklaren suspendovao je sportskog direktora Dejva Rajana zbog incidenta na VN Australije, kada su Luisu Hamiltonu oduzeti bodovi.

Izvor: B92

Petak, 03.04.2009.

11:57

Default images

Meklaren je posle trke u Melburnu kažnjen zato što je namerno obmanuo sudije. Vođa ekipe Meklarena Martin Vitmarš obrazložio je odluku da suspenduje Rajana, koji je član tima više od 30 godina, time što je njegovo ponašanje prema stjuartima FIA, direktno uticalo na to da Hamiltonu budu oduzeti bodovi.

Za mojih 20 godina rada u Meklarenu, sumnjam da sam sreo posvećeniju osobu od Dejvija. Bio je integralni deo Meklarena od 1974. godine i odigrao je ključnu ulogu u svim uspesima tima u tom periodu“, rekao je Vitmarš.

Ipak njegova uloga u nedelju, pogotovo njegov odnos sa FIA stjuartima, izazvala je ozbiljne posledice za tim, zbog čega se izvinjavamo. Zbog toga, suspendovao sam ga ovog jutra i on je prihvatio tu odluku“, obrazložio je odluku generalni direktor Meklarena.

Meklaren se posle trke u Melburnu žalio upravi takmičenja zto što je vozač Tojote Jarno Truli, navodno pretekao Hamiltona na nedozvoljen način. Truli je prvobitno kažnjen dodavanjem 25 sekundi, posle čega je pao sa treće na 12. poziciju, ali je ta odluka poništena.

Na prvom slobodnom treningu u Maleziji, Hamilton je zauzeo sedmu poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: