CSKA - Partizan (18.15)

Košarkaši Partizana igraju u utorak u Moskvi protiv ekipe CSKA (18.15h), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2009.

18:59

Default images

Četvrtfinalna serija ove sezone se igra na tri dobijene utakmice, a drugi meč će biti odigran u četvrtak, takođe u Moskvi. Treći meč na programu je 31. marta i igra se u Beogradskoj areni. Dva tima ove sezone već su se sastala u prvoj fazi. Moskovljani su trijumfovali u Beogradu, a Partizan je uzvratio pobedom u Moskvi i tako obezbedio plasman u Top16 fazu.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da njegova ekipa nema razloga za optimizam pred početak serije sa moskovskim CSKA u četvrtfinalu Evrolige. Vujošević je pritom istakao i da ima puno poverenje u svoj tim.

"CSKA je među dva-tri najbolja evropska tima i nemamo preterano razloga za optimizam. Ne bi bilo lepo imati preterana očekivanja. Ja, međutim, imam ogromno poverenje u ove momke. Pokazali smo ove sezone da možemo da pobedimo i jače protivnike, ali to sada ne treba očekivati", rekao je trener Vujošević pred put u Moskvu.

"To što smo ovde izgubili u poslednjim sekundama i dobili ih tamo sigurno povećava njihov stepen mobilisanosti. Mogu samo da obećam da ćemo odigrati koliko možemo. Već smo ostvarili ogroman uspeh i ne tražimo nikakav alibi. Potrudićemo se da se u Beogradu igraju dve utakmice", rekao je Vujošević.

Pogledajte najavu Evroliginog sajta.
Beta
Trener Partizana rekao je da se ekipa psihološki sprema sa namerom da pobedi u seriji rezultatom 3:0.

"Tako se spremamo, ali tražimo realna očekivanja od javnosti.Problem u Moskvi biće nam kako da spustimo tenziju, jer od prevelike želje igrači mogu da se zatvore", rekao je Vujošević.

Partizan je u Srbiji postao pravi sportski košarkaški hit, jer je do osam najboljih timova u Evropi došao u sezoni pred čiji početak mu je gotovo jednoglasno predviđan učinak od samo dve pobede u Evroligi.

Karte za meč u Areni rasprodate su u roku od dva sata, a igrači Partizana stalno su prisutni u medijima. Kapiten Petar Božić istakao je, međutim, da je ekipa trenutno imuna na tu vrstu pritiska i da čvrsto stoji na zemlji.

"U klubu nikome nije dozvoljeno da poleti. To je nešto na čemu svi insistiraju, počev od Duleta. Čvrsto stojimo na zemlji i svesni smo svojih kvaliteta", rekao je Božić.

Kapiten je istakao i da igači sa nesrpljenjem očekuju predstojeće duele sa CSKA. Partizan je u Moskvu otputovao u ponedeljak u 13 sati, a Gabonac Stefon Lazme nije trenirao u poslednja 24 časa zbog povrede ramena.

Ključni duel serije mogao bi da bude između Matijaža Smodiša i Jana Veselog.

Mesina: "Pitanje pobednika serije otvoreno"

Beta
Šef stručnog štaba aktuelnog prvaka Evrope CSKA Etore Mesina izjavio je da u utakmicama protiv košarkaša Partizana nema favorita i da njegov tim očekuje komplikovana četvrtfinalna serija Evrolige.

"Želim da moji igrači shvate da je pitanje pobednika ove serije otvoreno, kao i u bilo kojoj drugoj seriji. U stvari, znam da igrači to shvataju, a veoma je važno da i svi drugi imaju isto gledište", rekao je Mesina.

Italijanski košarkaški stručnjak je, kako prenosi agencija RIA Novosti, svrstao Partizan medju najbolje klubove Evrolige u ovoj sezoni.

"Ako se govori o timskom duhu, Partizan je verovatno jedan od najboljih timova Evrolige u ovoj sezoni", rekao je Mesina, podsećajući na dosadašnje uspehe beogradskog kluba protiv madridskog Reala, Unikahe i Panatinaikosa.

"Do ove faze oni nisu došli slučajno. To je jak tim, koji će se boriti i koji nije opterećen prevelikim očekivanjima. Zato će serija biti komplikovana za nas", rekao je trener šampiona Evrope.

Mesina je istakao dobru odbranu Beogradjana, dodajući da se u meču protiv Partizana teško postižu poeni i zaustavljaju igrači.
Beta
"Mečevi zato protiču u velikoj borbi i potrebno je imati dosta prisebnosti da bi se odigralo dobro u ključnim momentima susreta", rekao je on.

Italijanski stručnjak je, međutim, dodao i da će protivniku biti teško da se odbrani od igrača CSKA.

"Ako zadržimo u igri sve što nam je do sada uspevalo i ispravimo greške u pojedinačnim sučeljavanjima i u kretanju lopte, mislim da ćemo imati šansu da pobedimo i probijemo se na fajnal for", rekao je trener "armejaca".

Prema njegovim rečima, Moskovljanima neće biti jednostavno da igraju u Beogradu pred 20.000 navijača.

Mišljenje trenera deli i Matijaž Smodiš, koji kaže da su on i njegovi saigrači spremni da odigraju svih pet utakmica.

"Uveren sam da nas čeva teška i duga serija. Gotovo sam siguran da ćemo odigrati svih pet utakmica. Partizan ima veoma talentovani mladi tim, pun igrača koji gore od želje da se dokažu na velikoj sceni. U ovoj sezoni već su dobili nekoliko veoma jakih protivnika i biće veoma teško kontolisati njihov entuzijazam, pogotovo u Beoradu", rekao je Smodiš.

Ukoliko posle tri utakmice ne bude bio poznat pobednik, četvrta utakmica bila bi odigrana u Beogradskoj areni 2. aprila, a peta odlučujuća ponovo u Moskvi šest dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: