Mladen Krstajić novi kapiten Šalkea

Mladen Krstajić, srpski internacionalac koji od leta 2000. godine igra u Nemačkoj, od 2004. u Šalkeu, novi je kapiten tog bundesligaša.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

20:10

Default images

Dosadašnji kapiten ekipa iz Gelzenkirhena, Brazilac Marselo Bordon, predao je u sredu traku svom dosadašnjem zameniku koji će predvoditi ekipu u nedelju kada Šalke dočekuje ekipu Hamburgera.

Bordon, koji je postao kapiten Šalkea u leto 2006. posle povlačenja Danca Ebea Sanda, rekao je da je odluka sasvim ozbiljna.

"To nisu stvari sa kojima se možete šaliti niti se može tumačiti na više načina," rekao je Bordon, "Došlo je vreme za tako nešto. Ponosan sam što sam bio kapiten Šalkea, sada ću se potpuno posvetiti igri i pokušati da i dalje budem sasvim podređen ekipi."

Trener Šalkea Fred Ruten rekao je da mu je žao zbog takve odluke Bordona ali i da odluka Brazilca "zaslužuje poštovanje".

"Zahvalni smo mu za sve što je uradio za klub dok je bio kapiten," rekao je Ruten.
Beta/AP
Novi kapiten tima, najmanje do kraja sezone, biće Mladen Krstajić. Reprezentativac Srbije odigrao je u Bundesligi 234 utakmice, postigao 17 golova, a 59 puta je igrao za reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije.

"Nije to toliko važna stvar," rekao je Krstajić, "Radujem se novoj dužnosti i sigurno ću uraditi sve što mogu da ekipa bude uspešna. Imamo još puno posla ove sezone."

Krstajić je tokom zime potpisao novi ugovor sa ekipom Šalkea, rođen je 1974. godine, a pre Šalkea igrao je u zeničkom Čeliku, OFK Kikindi, Partizanu i Verderu iz Bremena.

Tri puta je bio prvak države sa Partizanom, jednom sa Verderom a ima i po jedan osvojen trofej u kupu u Beogradu i Bremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: