Jednoglasno izabrana Skupština FKCZ

Sabor fudbalskog kluba Crvena zvezda jednoglasno je izabrao novu Skupštinu kluba sa 81 članom, koja će po klupskom statutu imati petogodišnji mandat.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.03.2009.

13:53

Default images

Posle izbora održana je i prva sednica nove Skupštine, na kojoj je, između ostalog, obavljen izbor radnih tela Skupštine, verifikovan je izbor članova Upravnog odbora i novog Nadzornog odbora.

Glavna tema u medijima prethodnih dana bila je povratak Dragana Džajića, koji je do 2005. proveo dve decenije na čelu kluba i doveo Zvezdu do najvećeg uspeha u istoriji – evropske i svetske titule 1991. godine. Međutim, Džajić nije prisustvuvao Saboru objasnivši to nezadovoljstvom napisima u pojedinim medijima tokom prošle nedelje. Uprkos tome, Džajić je dobio poverenje, baš kao i legendarni makedonski tandem Ilija Najdoski - Darko Pančev, takođe odsutan sa Sabora.

Drugo pitanje o kojem se pričalo prethodnih dana je mogućnost nove promene rukovodstva kluba koje je izabrano u septembru. Međutim, to pitanje, po svemu sudeći, neće biti postavljeno na sednici Skupštine.

Saboru FKCZ prisustvovalo je i nekoliko stotina navijača, a atmosfera je bila mirna. Navijači su dobili čak 19 mesta u novoj Skupštini.



Na početku se učesnicima Sabora obratio predstavnik navijača Jovan Šurbatović, koji je rekao da nijedna uprava nema blanko podršku Delija i ocenio da sadašnja i dve prethodne uprave kluba (predsednici Tanasijević, Spasojević i Stojković) nisu ispunili očekivanja navijača. On je dodao da navijači ne insistiraju da se uprava izabrana pre šest meseci odmah menja, ali traže veću ulogu u klubu. Šurbatović je takođe uputio dva zahteva rukovodstvu kluba - da javno saopšti koliki je dug i da odgovori kada će klub početi da proizvodi igrače.

Saboru se potom obratio i predsednik sekcije veterana Vladica Popović, koji je takođe tražio da se saopšti koliki je klupski dug.

Predsednik kluba Dobrivoje Tanasijević rekao je da nije želeo da bude predsednik kluba.

"Niko drugi nije hteo da se prihvati te uloge. Kad sam preuzeo Zvezdu, otkazao sam sve svoje planove... Tada nisam imao ni generalnog sekretara, ni sportskog direktora, ni trenera."

On je pozvao najveće finansijere Marka Miškovića i Dragog Mićovića da ostanu, pomognu klubu i isplate plate igračima.

"Oni su doveli Ivića, koji je obavio fantastičan posao i za milion i po evra doveo deset igrača, od kojih će barem pet vredeti 20 miliona za nekoliko godina. Prethodni sporstki direktor doveo je 15 igrača, a samo jedan može da igra u Zvezdi", objasnio je Tanasijević.

Tanasijević je ponovio da je aktuelna uprava Zvezde nasledila višemilionski dug i podsetio da je za zimska pojačanja sâm dao klubu pola miliona evra bez kamate.

"Sponzori su mi prvo obećali 900.000 evra, od toga ništa nije bilo. Posle su obećali još tri miliona, jedan je nešto i dao, drugi ponovo ništa", tvrdi Tanasijević. "Istina je da Zvezdi treba veliki predsednik, a vrata su otvorena. Neka joj bog pomogne", zaključio je predsednik "crveno-belih".

Nekadašnji član rukovodstva Miloš Milovanović je rekao da Crvenu zvezdu iz problema mogu da izvuku samo oni kojima je klub na srcu.

"To mogu da ostvare zvezdaši iz svih delova zemlje i sveta. Crvenu zvezdu ne mogu da vode finansijeri. To je pogubno za ovaj klub. Moraju se pronaći izvori stabilnog finansiranja", rekao je Milovanović.

Tanasijević je u petak trebalo da se obrati medijima, ali je konferencija za novinare otkazana jer je predsednik Crvene zvezde zbog iznenadnih porodičnih obaveza hitno morao da napusti Beograd, saopšteno je iz kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: