Liverpul razbio Real na Enfildu

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanšu na Enfildu pobedili Real Madrid sa 4:0.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

22:50

Default images

Tim Rafe Benitesa je dalje prošao sa ukupnih 5:0, jer su u prvoj utakmici na Santijago Bernabeu slavili sa 1:0. Golove za Liverpul u velikom trijumfu postigli su Fernando Tores, Stiven Džerard (2) i Andrea Dosena.

Liverpul je od samog početka napao kao da juri rezultat, i to je donelo prevagu. Odbrana Reala delovala je potpuno razbijeno, i da nije bilo raspoloženog Kasiljasa pobeda "crvenih" mogla je da bude i ubedljivija.

Već u četvrtom minutu domaćin je imao prvu veliku priliku za gol. Fernando Tores je fantastičnim potezom podsetio Kanavara da bi možda trebao da razmisli o penziji, ali sjajni Kasiljas je nekako uspeo da nogom odbrani pokušaj Španca i spasi svoj tim.

Nekoliko desetina sekundi kasnije nakon kornera i odbijene lopte pokušao je i Maskerano, ali njegov odličan pokušaj levom nogom Kasiljas je uspeo da izbaci u korner. Domaći tim u tim trenucima osetio je da je Real na kolenima i još više je pojačao.

U sedmom minutu Džerard je pokušao iz slobodnog udarca, a već u 15. Liverpul je poveo. Kanavaro i Pepe katastrofalno su odreagovali na jednu dugu loptu, Portugalac je na kraju pokušao da vrati za Kasiljesa, ali pas je presekao uporni Kajt koji je nakon toga samo prosledio loptu za Toresa na pet metara. Španac nije imao težak posao i domaćin je poveo.

Fantastičnom Liverpulu nije bila potrebna pomoć sudija, ali upravo je pomoćnik Franka de Blekera verovatno i prelomio ovaj dvoboj u 27. minutu. bila je to još jedna tečna akcija domaćina, lopta je došla do arbeloe na desnoj strani, a njegov centaršut zaustavio je Hajnce. Pomoćni sudija odmah je podigao zastavicu i pritrčao i De Bleker je pokazao na penal, iako se na usporenom snimku videlo da je lopta pogodila Argentinca u rame.
Fonet
Kapiten domaćih Stiv Džerard nije mnogo mario zbog toga, poslao je Kasiljasa u pogrešnu stranu i duplirao prednost svoje ekipe. Do kraja prvog dela nije viđeno mnogo, a najbolju i jedinu priliku za Real imao je Snajder u 42. minutu. Pepe Reina bio je siguran i nakon 45 minuta Liverpul je praktično već bio u četvrtfinalu.

Trener Reala Huande Ramos poslao je svoj tim na teren posle samo pet minuta pauze, ali ni to nije pomoglo jer je Liverpul već u drugom minutu drugog dela poveo sa velikih 3:0. Babel je dobio dosta prostora na levoj strani, pogledao je i poslao loptu u srce šesnaesterca. Tamo je natrčao zahuktali Džerard koji je lepim udarcem na prvu po treći put savladao Kasiljasa.

U nastavku meča stanje na terenu nije mnogo promenjeno. Napadi Reala delovali su bezidejno, dok su kontre i polukontre Liverpula bile izuzetno opasne. Rafa Benites je čak imao priliku i da odmori Toresa i Džerarda pred odlučujući duel protiv Mančestera za vikend.

Meč ipak nije završen sa 3:0, pošto je Liverpul dva minuta pre kraja postigao i četvrti pogodak. Ponovo je odlični Babel počeo akciju. Holanđanin je dodao do Maskerana koji je lepim dodavanjem pronašao Dosenu u šesnaestercu. Italijan je poslao loptu ispod Kasiljasa za konačnih 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: