LŠ: Englezi, Bajern i Viljareal

Fudbaleri Liverpula, Čelsija, Bajerna i Viljareala plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2009.

22:40

Default images

U derbiju osmine finala Liverpul je nakon pobede od 1:0 iz Madrida, na svom terenu savladao Real sa ubedljivih 4:0. Londonski Čelsi je remizirao sa Juventusom u Torinu 2:2, ali je dalje prošao zbog pobede od 1:0 u prvoj utakmici na svom terenu. Najmanje dileme bilo je u duelu Bajerna i Sportinga. Bavarci su nakon ubedljivih 5:0 iz Lisabona i u Mihnenu bili nemilosrdni, ovoga puta 7:1.

Dalje je prošao i Viljareal pobedom nad Panatinaikosom u Atini 2:1. Prvi meč u Španiji završen je rezultatom 1:1. Prostala četiri revanš meča osmine finala na programu su u sredu.

Golove za Liverpul u fantastičnom izdanju postigli su Fernando Tores, Stiven Džerard (2) i Andrea Dosena. Na duelu u Torinu Juve je dva puta vodio, ali Čelsi je na kraju došao do rezultata koji ga vodi dalje. Strelci za domaćina bili su Jakvinta i Del Pjero, dok su golove za Čelsi postigli Esijen i Drogba.

Bajern je ponovo do vrha napunio mrežu Sportinga. Golove za tim Jirgena Klinsmana postigli su redom Podolski (2), Polga (autogol), Švajnštajger, Van Bomel, Klose i Muler, a jedini strelac za Sporting bio je Mutinjo. Zanimljivo je bilo i u Atini. Gosti su poveli preko Ibagaze, izjednačio je Mancios, a prolaz Viljarealu omogućio je Ljorente.

Bajern – Sporting 7:1 (prvi meč 5:0)
Panatinaikos – Viljareal 1:2 (prvi meč 1:1)
Juventus – Čelsi 2:2 (prvi meč 0:1)
Liverpul – Real Madrid 4:0 (prvi meč 1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: