Šalke i Borusija podelili bodove

U prvom meču 21. kola Bundeslige Šalke i Borusija Dortmund igrali su 1:1 u Gelzenkirhenu.

Izvor: B92

Petak, 20.02.2009.

22:45

Default images

Šalke je poveo golom Kevina Kuranjija u 20. minutu, a deset minuta ranije utakmicu je zbog povrede završio Mladen Krstajić. U drugom delu Borusija je pokušavala da izjednači što im je uspelo tek u 81. minutu kada se Mohamed Zidan najbolje snašao nakon gužve ispred golmana Šalkea Nojera. Borusija je zadržala osmu poziciju sa 32 poena, a Šalke je propustio priliku da prestigne velikog rivala pa je ostao na bodu manje.

Berlinska Herta je trenutno vodeća ekipa Bundeslige sa 42 osvojena poena ali u subotu gostuju jednom od najboljih domaćina lige, Volfzburgu, koji je neporažen na svom terenu, a na devet mečeva zabeležio je osam pobeda.

Veliko iznenađenje lige, Hofenhajm gostuje Štutgartu kojem su neophodne pobede ukoliko želi da uđe u trku za mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Aktuelni šampion Bajern će bez Luke Tonija na Alianc areni ugostiti solidni Keln, dok Verder, koji igra sve slabije, gostuje Kotbusu bez svog najboljeg napadača, Klaudija Pizara.

Poslednji meč kola igra se u nedelju, a u derbiju se sastaju Bajer iz Leverkuzena i Hamburg SV.

Parovi 21. kola Bundeslige:
Karlsrue – Ajntraht
Kotbus – Verder Bremen
Arminija – Bohum
Menhengladbah – Hanover
Bajern Minhen – Keln
Volfzburg – Herta
Štutgart – Hofenhajm
Bajer Levetkuzen – Hamburg SV

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: