KRK:Zvezda ubedljiva protiv Metalca

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac rezultatom 83:66 u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Izvor: Saša Ozmo

Četvrtak, 19.02.2009.

22:16

Default images

Za plasman u finale ’crveno-beli’ će se boriti sa FMP Železnikom (petak, 18h), koji je dobio Lajons 81:68. Ekipa Svetislava Pešića nije blistala, ali je posle ravnopravnog prvog poluvremena, bez većih problema uspela da savlada Metalac. Najefikasniji kod pobednika bio je Tadija Dragićević sa 20 poena, Oliver Stević dao je 14, a Andre Ovens 12. Valjevce je predvodio Nikola MIćović sa 16 poena.

Valjevci su od starta zaigrali čvrsto u odbrani, Mićović je pogodio trojku iz ugla i brzo je bilo 7:0. Ipak, Zvezda nije dozvolila da se Metalac mnogo rezultatski ’odlepi’, a Ovens i Milošević su bili najzaslužniji za priključak – 11:11.

Do prvog vođstva ’crveno-beli’ su došli posle prodora Ovensa (15:13), ali je Teodosić trojkom doneo Metalcu +4 posle prve četvrtine – 20:16.

Evidentni su bili problemi u organizaciji igre u beogradskoj ekipi, što je uticalo na sporiji protok lopte i, samim tim, manje lakših poena iz izrađenih akcija. Ulaskom Kovača Zvezda se trgla, a bek ’crveno-belih’ je sa pet poena, ukradenom loptom i asistencijom bio najzaslužniji za prednost Zvezde 31:27 sredinom druge deonice.

Ipak, Valjevci su bili strpljivi u napadu i nisu se doveli u situaciju da jure veliki minus. Teodosić i Atanacković su solidno vodili igru, uprkos tome što su Zvezdaši presingom uspeli da ukradu 2-3 lopte.

Dva uzastopna kontranapada doneli su Metalcu sedam poena viška (43:36), ali je tim Svetislava Pešića u samom finišu smanjio zaostatak. Dragićević je uhvatio loptu u napadu, a potom na tri sekunde do kraja pogodio trojku (prvu iz petog pokušaja) za podnošljivih -3 na poluvremenu – 43:40.

Beograđani su znatno angažovanije zaigrali u trećoj četvrtini i već na samom startu su zahvaljujući Dragićeviću i Štimcu preokrenuli rezultat (51:46). Do kraja trećeg perioda igralo se u nešto sporijem tempu, a Zvezda je zadržala stečeni suficit – 59:54.

Krajem treće i u poslednjoj četvrtini u potpunosti se razigrao mladi Bjelica. Iako ga šut nije služio, sjajnim asistencijama osmislio je i pronašao adekvatna rešenja za nekoliko uzastopnih napada ’crveno-belih’. Zvezda je stvorila dvocifrenu prednost, Valjevci su se umorili, pa su Beograđani bez problema priveli meč kraju.

"Ova pobeda došla je kao plod velikog entuzijazma moje mlade ekipe, a utakmicu je rešila naša dobra odbrana, koja nam je omogućila dobru igru u napadu", rekao je Pešić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Strateg "crveno-belih" rekao je i da očekuje veoma neizvesnu utakmicu u polufinalu protiv FMP-a iz Železnika.

"Susret sa FMP-om je potpuno neizvestan, jer je reč o dve mlade ekipe koje u jednom trenutku pruže maksimum, a već u drugom to ne mora da bude tako", kazao je Pešić.

Trener Metalca Aleksandar Icić ocenio je da krajnji rezultat ne oslikava realno stanje na terenu.

"Razlika na kraju utakmice je prevelika... Zvezda je u drugom poluvremenu znala da kazni naše greške i neiskorišćene kontranapade", rekao je Icić.

Crvena zvezda: Kešelj 3, Kikanović 8, Kovač 7, Nedović, Stević 14, Dragićević 20, Milošević 8, Ovens 12, Šepa, Štimac 7, Bakić 3, Bjelica 1
Metalac: Tanasković 4, Dukanović, Teodosić 10, Ljubojević 15, Marković, Tripković, Atanacković 8, R.Marojević 6, D.Marojević, Mićević 16, Birčević 7, Gagović

Crvena zvezda u petak u 20.30h igra polufinalni meč sa FMP Železnikom, dok se u drugom polufinalu sastaju Partizan i Hemofarm (18h).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: